Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τα προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας! Οι νηφάλιες φωνές πρέπει να επικρατήσουν...

Τις τελευταίες μέρες, μετά την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, διαβάσαμε πολλά σχόλια στο fB, αλλά και απόψεις δημοτικών συμβούλων για τα προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα οποία φαίνεται να μεγαλώνουν και τείνουν να είναι η είδηση μετά από κάθε συμβούλιο.
 Συνήθως επικρατούν φωνές και ένταση και σπάνια γίνεται πολιτισμένη συζήτηση ουσίας! 4 μήνες έχουν περάσει και ακόμα το Δ.Σ. δεν έχει βρει το ρυθμό του. Στην τελευταία συνεδρίαση επικράτησε κυριολεκτικά χαώδης κατάσταση για την οποία δεν πρέπει να είναι κανένας υπερήφανος!

Παλαιότεροι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκφράσει έντονους προβληματισμούς και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για πρόσωπα και τακτικές. 
Το περίεργο είναι ότι το προεδρείο είναι το πιο έμπειρο που θα μπορούσε να προκύψει για έναν νέο Καλλικρατικό Δήμο, πρόεδρος και γραμματέας έχουν στην πλάτη του πολλές αυτοδιοικητικές θητείες, έχουν αναλάβει σημαντικά αξιώματα και είναι από τα πλέον έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας! 
Αλλά και η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είναι πιο υπεύθυνη, γενναιόδωρη και προσανατολισμένη στο ρόλο της, έχει μια άνετη πλειοψηφία και λογικά δεν την απασχολούν(;) οι διαρροές αφού δεν μπορούν να επηρεάσουν ουσιαστικά τις αποφάσεις.

Είναι καιρός, επειδή το κακό έχει παραγίνει, οι νηφάλιες φωνές που υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις να επικρατήσουν. 
Οφείλουν παλιοί και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, ή όποιοι νιώθουν άβολα με αυτή την κατάσταση να αναλάβουν πρωτοβουλίες
Είναι καιρός να δημιουργηθεί μια άτυπη δια παραταξιακή ομάδα εναντίον της "λεκτικής βίας" και τελικά να καθιερωθούν αρχές και  προτεραιότητες ώστε να γίνεται συζήτηση με επιχειρήματα και ουσιαστικές αντιπαραθέσεις! 
Μόνο έτσι θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ασχολούνται με τα δημοτικά θέματα για τα οποία εκλέχτηκαν και τελικά θα ευχαριστιούνται τη συμμετοχή τους στο όργανο 
...για να έχουν να λένε και κάτι καλό στα εγγόνια τους!  


Κείμενα που έχουν δημοσιευτεί και έχουν σχέση με το θέμα:(Κλικ στις λέξεις)
 Γ. Τσιρίδης, Άλλη μια απογοητευτική βραδιά στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ
 Ζ. Ζούπης,   Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη
Μπ. Μανουσιάδης, Τι δημοτικά Συμβούλια θέλουμε;
Δραπετσίνι,ΤΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ;
Δραπετσίνι, Μια βραδιά... στο Δημοτικό Συμβούλιο!