Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ανάπλαση, λιπάσματα ... και η συνεδρίαση της Δευτέρας...

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για το Δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει τη Δευτέρα  2-5-11 με "ψιλοαδιάφορα θέματα", όπως χαρακτηρίστηκαν: "Επιπλέον τα θέματα που μπαίνουν τελευταία στιγμή για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης έχουν μερικές φορές μεγαλύτερη σημασία και θα πρέπει να είναι θέματα έκτακτα και όχι θέματα που παρουσιάζονται ως έκτακτα!"
Σήμερα στο "Blog ΑΝΑΠΛΑΣΗ" διαβάσαμε: "Διεξάγονται παράνομες εργασίες στην περιοχή των Λιπασμάτων; ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!"  Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο, υπάρχει θέμα στο χώρο των λιπασμάτων και μάλιστα σοβαρό για το οποίο συνεδρίασε και το τοπικό συμβούλιο Δραπετσώνας! Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου δεν πρέπει να έχει άποψη για το θέμα;
...
Από τα γεγονότα που περιγράφονται  στο Blog είναι βέβαιο, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ότι θα γίνει συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Αν γίνει έτσι, ρωτάμε; δεν θα έπρεπε να ενημερωθούν έγκαιρα οι παρατάξεις, ώστε να προετοιμαστούν, να διερευνήσουν και να βοηθήσουν στην κατεύθυνση μιας απόφασης που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας; 
Η αντιπολίτευση δεν είναι μία από τις συνιστώσες της καλής λειτουργίας ενός Δήμου και ενός Δημοτικού Συμβουλίου; 
Οι υποθέσεις του δήμου δεν αφορούν όλους τους δημότες και όλες τις παρατάξεις που τους εκπροσωπούν;
... περιμένουμε τα νεότερα!

Η ανάρτηση στο Blog ΑΝΑΠΛΑΣΗ"Προχτές Παρασκευή συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο Δραπετσώνας και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η παράνομη δραστηριότητα στον χώρο των Λιπασμάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και καταγγελίες ότι υπήρξε παρεμπόδιση του κοινοτικού συμβουλίου να πάει στον χώρο για επιτόπια έρευνα, ότι οι δράσεις εκεί δεν έχουν καμμιά άδεια κλπ. Και γενικώς οι άνθρωποι της εταιρείας είπαν ότι αυτά είναι δράσεις στον χώρο του ΟΛΠ και ότι οι ίδιοι δεν ξέρουν τίποτε.
Η δημοτική αρχή πήγε εκεί και είδε τα ίδια με το κοινοτικό συμβούλιο. Μαζί της είχε πάρει και τον κ. Ρουσέτο Λειβαδάρο, πρώην διευθυντή βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Νομαρχίας και μεταλειολόγο που γνωρίζει τα ζητήματα αυτού του είδους. Ωστόσο δεν υπήρξε ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή, πέραν της αναφοράς στο κοινοτικό συμβούλιο. Σίγουρα το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και -πιθανότατα- θα το θέσει η ίδια η διοίκηση
Το ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με μαρτυρίες του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου κ. Δ.Αντωνόπουλου υπήρχαν εκεί ΜΠΛΟΚΙΑ, δηλαδή γίνονταν λιμενικές εργασίες! Αν είναι έτσι το θέμα σοβαρεύει και θα πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση με τον ΟΛΠ καθώς και κινητοποίηση.
Να σημειώσουμε εδώ δυο σημαντικές παραλείψεις (λάθη) της δημοτικής αρχής:
1.- Πήγε στον χώρο ΧΩΡΙΣ να ενημερώσει την αντιπολίτευση. Γιατί; ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
2.- Δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Δήμου-ΥΕΝ (ΟΛΠ) για τη Βιομηχανική Ζώνη. Εκεί θα μαθαίναμε έγκαιρα και έγκυρα περί τίνος πρόκειται και θα είχαμε και λόγο. ΛΑΘΟΣ κι αυτό."

Επίσης για το ίδιο θέμα ο δημ. σύμβουλος Γ. Τσιρίδης έχει γράψει εδώ