Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας απέναντι στον ΟΛΠ ο υπουργός


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσωνας, δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας απέναντι στον ΟΛΠ, ο Υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του νεοσύστατου Ειδικού Αναπτυξιακού Οργάνου Πειραιά (ΕΣΑΟΠ). 
Ο κ. Υπουργός μετά από ερώτημα του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή αποδέχτηκε «ότι υπάρχουν ζωτικής σημασίας τοπικά συμφέροντα από την λειτουργία του ΟΛΠ και ότι στόχος αυτής της νέας προσπάθειας είναι η αειφόρος ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».
 Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τη θέση του Υπουργού, η οποία μας ικανοποιεί ιδιαίτερα» και συνέχισε: «Ήμασταν και είμαστε αδιάλλακτοι απέναντι σε κάθε προσπάθεια γκετοποίησης του λιμανιού από τον ΟΛΠ και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε σαφές ότι δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση που θίγει απροκάλυπτα τα συμφέροντα του Δήμου μας.»
Με συγκεκριμένες προτάσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής στο νεοσύστατο Ειδικό Αναπτυξιακό Όργανο Πειραιά (ΕΣΑΟΠ) στη πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου στο ΥΘΥΝΑΛ. 
Στόχος του νεοσύστατου οργάνου, που συγκροτήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση, είναι ο καθορισμός στρατηγικών παρεμβάσεων στους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και η διαμόρφωση επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης, ο συντονισμός και η παρακολούθηση των δράσεων της ολοκληρωμένης παρέμβασης για την ανάπτυξη της περιοχής και η δημοσιοποίηση, ενημέρωση και προβολή των δράσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Κύριο θέμα της πρώτης συνεδρίασης ήταν ο καθορισμός των στρατηγικών στόχων του ΕΣΑΟΠ, η κατάθεση των Επιχειρησιακών Σχεδίων Ανάπτυξης των Δήμων και η συγκρότηση της Τεχνικής Γραμματείας.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής κατέθεσε πλήρη φάκελο με το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου για την περίοδο 2011-2013, οι οποίες εντάσσονται στους παρακάτω άξονες:
Ενίσχυση Υποδομών Προσπελασιμότητας – Ενέργειας. 
Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της ποιότητας Ζωής. 
Ψηφιακή Σύγκλιση κυρίως με επέκταση των σχολικών δικτυακών υποδομών. 
Ενίσχυση των πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων με προστασία διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Ενίσχυση των κοινωνικών Υποδομών (δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Αναπήρων και εκμετάλλευση του νερού της Ψυτάλλειας για άρδευση). 
Αναπτυξη δικτύων επιχειρήσεων (δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών έντασης γνώσης / clusters), ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και δημιουργία Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας. 
Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής υπερτοπικού χαρακτήρα και τη δημιουργία ολοκληρωμένων ποδηλατοδρόμων. 
Δημιουργία χώρου υποδοχής μικρών ιστιοπλοϊκών σκαφών.  Το Γραφείο Τύπου, Κερατσίνι, 26/5/2011