Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα;

Τη Μεγάλη Τετάρτη έγινε μεγάλη σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Σηφουνάκη, του προέδρου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Χ. Τσιόκα, του προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ Ν. Ιωαννίδη και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Χρήστου, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αξιοποίηση του λιμανιού, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΛΠ καθώς και το έργο της Πολιτιστικής ακτής!

Μάλιστα ο Δήμος Πειραιά έχει ταχθεί εναντίον του Monorail και των υπόγειων διαβάσεων στο λιμάνι και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτρέψει να γίνει τίποτε ερήμην του. Η συγκεκριμένη σύσκεψη όμως μάλλον δείχνει ότι η άποψή του δεν λαμβάνεται υπ' όψιν.
Γι' αυτό και στη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Χρήστου είπε ότι η αντιπεριφέρεια βρίσκεται σε διάλογο με τους δήμους και ζήτησε υπευθυνότητα και σοβαρότητα για να γίνει αναστρέψιμη η κατάσταση στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά.

Σημειώνουμε ότι ενώ επί του προγράμματος του ΟΛΠ έχει διατυπώσει σοβαρές διαφωνίες ο Δήμος Πειραιά αλλά και οι Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, και δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη.
Από όσο γνωρίζουμε μια από τις επιτροπές μεταξύ ΟΛΠ και Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που αφορούσε την Πολιτιστική Ακτή δεν έχει συνεδριάσει 3 μήνες μετά τις "πανηγυρικές" εξαγγελίες και δεν γνωρίζουμε κάποια ανακοίνωση για το θέμα!
Η Δημοτική αρχή  Κερατσινίου-Δραπετσώνας γνωρίζει για τη σύσκεψη; Υπάρχει κάποια αντίδραση; Είχε κληθεί στη σύσκεψη; Περιμένουμε κάποια ανακοίνωση, γιατί είχαμε διακρίνει κάποια αυξημένη ευαισθησία(δικαιολογημένα) για τις σχέσεις με τον ΟΛΠ...