Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απέρριψε η Διοίκηση την πρόταση για συγκρότηση Επιτροπής Ανάπλασης

Με συνοπτικές διαδικασίες και επιχειρήματα του τύπου "έχουμε φτιάξει αρκετές επιτροπές" και "εργαζόμαστε ακούραστα για το θέμα" απερρίφθη από την πλειοψηφία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας η πρόταση για συγκρότηση Επιτροπής Ανάπλασης του Δήμου.
Το σκεπτικό της εισήγησης (που ήταν δική μου) έλεγε ότι αυτή η επιτροπή χρειάζεται για να μπορούν να συνομιλούν οι δημοτικοί σύμβουλοι ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ και οι πολίτες που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για την Ανάπλαση σε ένα κοινό όργανο ανοιχτό, χαλαρό ως προς τις διαδικασίες και με χαρακτήρα εισηγητικό και συμβουλευτικό για το ΔΣ.
Εννοείται πως στο σκεπτικό αυτό δεν αντιπαρατέθηκε ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα. Ακούστηκε ότι υπάρχει επιτροπή Δήμου-ΥΕΝ-ΟΛΠ για την Ανάπλαση (όμως δεν μετέχουν όλοι αυτοί που ανέφερα προηγουμένως), επίσης ότι υπάρχει 50μελής Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου (όπου επίσης δεν μετέχουν αυτοί που ανέφερα) και ακόμα ειπώθηκε ότι αν θες να θάψεις ένα θέμα φτιάχνεις γι αυτό μια Επιτροπή.... που θα πει ότι η Επιτροπή Ανάπλασης μπορεί και να έθαβε το θέμα....(!!)
Σε γενικές γραμμές η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς να απαντηθεί επί της ουσίας. 
Αν μεν απορρίφθηκε γιατί δεν έγινε αντιληπτή, τότε ΟΚ, θα γίνει αντιληπτή στο μέλλον και θα συγκροτηθεί, θα έχει απλά χαθεί κάποιος χρόνος.
Αν όμως απορρίφθηκε παρ' όλο που έγινε καλά αντιληπτή, τότε αυτό σημαίνει ότι η Διοίκηση φοβάται ότι μια τέτοια επιτροπή (επαϊόντων) θα την ελέγχει σοβαρά και για ό,τι κάνει και για ό,τι δεν κάνει.. και αυτό θέλησε να αποφύγει. Γ.Τσιρίδης