Κυριακή 15 Μαΐου 2011

"Πράγματα και θάματα"

Σύμφωνα με ...ασφαλέστατη πηγή! (η οποία προτίμησε να τηρηθεί η ανωνυμία της) και η οποία επικαλείται πληροφορίες γνωστού «μεγαλοδημοσιογράφου» της περιοχής ο οποίος δεν μπόρεσε να κρατήσει το μυστικό μπροστά στα "κάλλη" της,  στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα δούμε «πράματα και θάματα» ...θα  αλλάξουν όλα.
Το σχέδιο είναι απλό και η τελική του μορφή οριστικοποιήθηκε ξημερώματα Σαββάτου, μετά από μια μεγαλειώδη συνεδρίαση, που συνεχίστηκε με συνοδεία τσίπουρου σε γνωστό πολιτικό στέκι της περιοχής.
Το σχέδιο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ανοιχτή αγκαλιά»,  θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η κεντρική ιδέα είναι: θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει το ύφος των ανθρώπων που είναι σε θέσεις εξουσίας επιδιώκοντας τον ουσιαστικό διάλογο και αποφεύγοντας να χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις οι οποίες «να πληγώνουν τους αντιπάλους».
Μεταξύ των άλλων προβλέπονται  μικρά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα, θα δίνεται ο απαραίτητος χρόνος που χρειάζονται οι σύμβουλοι "ώστε να ολοκληρώσουν", ο πρόεδρος θα διακόπτει μόνο για να πει καλά λόγια ή κάποιο ανέκδοτο για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, θα δίνεται επιπλέον extra χρόνος για τον επόμενο κύκλο συζήτησης σε όποιον τηρεί τις οδηγίες του προεδρείου, ο δήμαρχος θα μιλάει σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πάντα στο τέλος του κύκλου της συζήτησης.

Ένα επιπλέον στοιχείο που δείχνει πόσο ζεστά αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι επιτελείς, είναι ότι  ήρθαν σε επαφή με επικοινωνιολόγο με ειδικές σπουδές στο μπλοκάρισμα «κακών λέξεων». Κορυφαία στελέχη, θα κάνουν ειδικές ασκήσεις το Σαββατοκύριακο, ώστε να αποκτηθούν οι αναγκαίες δεξιότητες, και λέξεις ή ακόμα και σκέψεις που δημιουργούν φόρτιση, όπως «γλουτοί, σας πονάει, 7%» κ.λπ. να αυτομπλοκάρονται εν τη γενέσει τους.

Ακούγεται ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη καλής θέλησης, εγκαινιάζοντας τη νέα αρχή θα υποδεχτεί ο ίδιος με κόκκινα τριαντάφυλλα τους δημοτικούς συμβούλους, για τις γυναίκες δε θα προτιμήσει λουλούδι-έκπληξη, που αρέσει ιδιαίτερα τις κυρίες του συμβουλίου! Η σκέψη για σφηνάκι με τσίπουρο  στο καλωσόρισμα απορρίφτηκε, γιατί όλοι συμφώνησαν ότι προέχει και πρέπει να διασφαλιστεί το έργο του συμβουλίου. Εννοείται βεβαίως, ότι στο τέλος της συνεδρίασης η βραδιά θα συνεχιστεί σε γνωστό ουζερί ή πατσατζίδικο ανάλογα με την ώρα λήξης του συμβουλίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι πληροφορίες διέρρευσαν στο αντίπαλο στρατόπεδο και μάλιστα σημαντικό στέλεχος που έχει εμπλακεί σε διενέξεις, δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος, καθότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι το σχέδιο αυτό θα φέρει τους αναμενόμενους καρπούς…
Ίδωμεν…

ΥΓ. Εννοείται… ότι η οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως συμπτωματική! Το κείμενο αποτελεί σχέδιο "επιστημονικής φαντασίας"!