Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης


H 15η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει την 17η Μαΐου, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 στην αίθουσα του Δημαρχείου Κερατσινίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο συμβούλιο είναι λίγα και αυτό είναι θετικό, γιατί υπάρχει χρόνος για  συζήτηση, αρκεί βέβαια μετά τα γεγονότα της τελευταίας συνεδρίασης να έχουν βάλει  "νερό στο κρασί τους" οι αρμόδιοι, να έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών και να κάνουν μια πραγματική συνεδρίαση.
Κάποια θέματα έχουν ενδιαφέρον με την έννοια ότι έχουν οικονομικό κόστος. Υπάρχουν αιτήματα για εκδηλώσεις με ανάλογες πιστώσεις, προκήρυξη διαγωνισμού παραμυθιού, που νομίζουμε ότι έχει προκηρυχθεί αφού ήδη έχει γραφεί το παραμύθι και σχετική εκδήλωση με πίστωση (2500 ευρώ), έγκριση ισολογισμού του 2010 της ΔΗΚΕΠΑΚ, μια ακόμα τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ, οι ειδικοί θα γράψουν περισσότερα.
 Με ενδιαφέρον διαβάζουμε τη "σεμνή" πρόταση για την εκδήλωση "Καραΐσκάκεια 2011" σε σχέση με την απλόχερη τακτική των πρώτων συνεδριάσεων  (1000 ευρώ για φωτογραφίες, ανθοδέσμες, τιμητικές πλακέτες, μικροφωνική;), οπωσδήποτε είναι μια εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και το ποσό είναι σημαντικό για αυτά που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο... 
Υπάρχει βέβαια και θέμα για συγκρότηση μιας ακόμη επιτροπής, υπάρχουν ήδη 3 κοινές με τον ΟΛΠ... τι κάνουν άραγε συνεδριάζουν, παράγουν έργο; γιατί δεν ανακοινώνουν κάτι; 
 Θα ονομάζεται "Επιτροπή ανάπλασης", είναι αίτημα που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτηση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Τσιρίδη και υποθέτουμε, αλλά και ευχόμαστε να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ρόλο. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης 


ΥΓ. Μάλλον βιαστήκαμε! Μας ενημέρωσε δημοτικός σύμβουλος ότι το ποσό που προτείνεται για "Καραΐσκάκεια 2011" είναι τελικά 2.000 ευρώ και έχει διορθωθεί στο σχετικό έγγραφο που παρέλαβε, πάντως στο site του Δήμου παραμένει 1.000 ευρώ!