Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Καλλιτεχνόραμα 2011: Εβδομάδα Δημιουργίας»


Σε κιβωτό του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας αναδεικνύεται με το Καλλιτεχνόραμα, που εγκαινιάζεται την Κυριακή 29 Μαΐου στις 7 μ.μ., το παλιό λατομείο Σελεπίτσαρι του Κερατσινίου.
Στο Σελεπίτσαρι θα συγκεντρωθεί για μια εβδομάδα το απάνθισμα της ερασιτεχνικής δημιουργίας της πόλης, φιλοδοξώντας να συγκινήσει τους επισκέπτες, αλλά και να αποδείξει περίτρανα πως το Κερατσίνι εκτός από μούσα της λαϊκής ποίησης, διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πόλης της ερασιτεχνικής δημιουργίας.


Επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έτους των καλλιτεχνικών τμημάτων της που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα παραστατικών και εικαστικών τεχνών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου, προσφέρει με το Καλλιτεχνόραμα ένα δυναμικό βήμα έκφρασης σε ερασιτέχνες δημιουργούς και εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες, οι οποίοι και συνιστούν τους καλύτερους πρεσβευτές του έργου της.

Πρόκειται για έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για το Κερατσίνι, καθώς αποτελεί το αποτέλεσμα της λειτουργίας των καλλιτεχνικών προγραμμάτων που παράγεται καθ’ όλη τη χρονιά και στα οποία συμμετέχουν 2.500 μαθητές αλλά και εξ ολοκλήρου εσωτερική παραγωγή της ΔΗΚΕΠΟΚ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χορού, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές δημιουργίες και ανοικτά μαθήματα, την απονομή του Διαγωνισμού Παιδικού Παραμυθιού με θέμα: «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην αγάπη τυλιγμένη», στον οποίο συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης, αλλά και μαθητικά καλλιτεχνικά δρώμενα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος.