Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Μετά από πολλά δημοσιεύματα, μετά από αντεγκλήσεις και πολλά σχόλια η  νέα ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας την Μ. Τετάρτη θα είναι έτοιμη για χρήση από τους  πολίτες στη διεύθυνση  http://www.keratsini-drapetsona.gr/   
Ήδη το θέμα έχει αναγγελθεί και διαφημίζεται δεόντως στο διαδίκτυο από τους «υποστηρικτές» με σχόλια του τύπου «θα τρίβετε τα μάτια σας» και έχει τεθεί σε λειτουργία αντίστροφο ρολόι (υπερβολικό!) για το μεγάλο γεγονός!
Η ιστοσελίδα είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο ολοκληρωμένο έργο που σχεδίασε και υλοποιεί η νέα διοίκηση. Με αυτή την έννοια την περιμένουμε, γιατί θα δώσει ίσως ένα δείγμα της αισθητικής και της άποψης που έχει η ομάδα διοίκησης προς την κοινωνία και τους πολίτες.

Πότε μια ιστοσελίδα Δήμου είναι χρήσιμη; Είναι χρήσιμη εάν έχει σχεδιαστεί σωστά για το κοινό που απευθύνεται και εάν υπηρετεί το βασικό στόχο για τον οποίο σχεδιάστηκε. Ο στόχος για έναν τέτοιο δικτυακό τόπο υποθέτουμε ότι είναι να ενημερώνει για τις δραστηριότητες του δήμου και να εξυπηρετεί τον πολίτη δίνοντας μια σειρά πληροφοριών και ενημερώσεων, ώστε να γίνει η ζωή του πιο εύκολη!
Άλλο θέμα και ίσως το σημαντικότερο, και εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, είναι η ακρίβεια και η αξιοπιστία της πληροφορίας που παρέχει. Θα ξεφύγει από τις προκαταλήψεις και τους παραλογισμούς;  Θα παραμείνει στην ενημέρωση και την πληροφορία;  Θα ξεφύγει  από την προβολή προσώπων, καταστάσεων και την παρουσίαση «αγιογραφιών»; Θα αποφεύγει να μας υπενθυμίζει καθημερινά πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε αυτή τη διοίκηση;
Από εκεί και πέρα υπάρχουν τεχνικά θέματα που στη σημερινή εποχή λύνονται εύκολα, όπως εάν είναι εύκολη και γρήγορη η πλοήγηση, εάν με την πρώτη ματιά είναι ορατή η νέα πληροφορία, εάν υπάρχουν ειδικότερες πληροφορίες που ενδιαφέρουν κάποιο κοινό για ερευνητικούς ή δημοσιογραφικούς λόγους και τελικά εάν ο απλός χρήστης βρίσκει εύκολα αυτό που ψάχνει!

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι η βασική προϋπόθεση για να πετύχει και να είναι χρήσιμη για τους πολίτες η ιστοσελίδα του Δήμου είναι να έχει καθημερινή έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέμα που τρέχουν στο Δήμο. Δραστηριότητες, προκηρύξεις,  δελτία τύπου, ανακοινώσεις  θα πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την επίσημη ιστοσελίδα και μετά να κάνουν την εμφάνιση τους σε blogs και ιδιωτικές εφημερίδες. Μόνο έτσι θα γίνει σημείο αναφοράς και θα προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες!
Την περιμένουμε λοιπόν και ευχόμαστε να πούμε ότι άξιζε τον κόπο για την καθυστέρηση!


Παλαιότερη δημοσίευση για το θέμα: Τι γίνεται με την ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, γιατί συνεχίζει να υπολειτουργεί!