Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου- Περάματος καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τη στάση της στο θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος με ανακοίνωση του καταγγέλλει τις Δημοτικές αρχές Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος γιατί ενώ είχαν πάρει αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια εναντίον των συγχωνεύσεων και υπέρ των κινητοποιήσεων ώστε να μην συγχωνευτεί κανένα σχολείο, τώρα που ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις σχολείων της περιοχής περί άλλων τυρβάζουν! 
Για την ιστορία: στα δημοτικά συμβούλια που πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις οι Δημοτικές παρατάξεις πλειοδότησαν σε αγωνιστικές διακηρύξεις και οι λίγες ψύχραιμες φωνές σχεδόν λοιδορήθηκαν!

Η ανακοίνωση του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρει: Ο σύλλογός μας σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους συλλόγους του Πειραιά, την ΕΛΜΕ και τους γονείς, όλο αυτό ο προηγούμενο διάστημα, μέσα από διάφορες μορφές, αντιπάλεψε αυτή τη προσπάθεια της κυβέρνησης για τις συμπτύξεις  και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Επειδή ο αγώνας δε τελείωσε και συνεχίζεται, καλέσαμε σε συναντήσεις  τους δύο δημάρχους,  να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων , που είναι ενάντια στις συγχωνεύσεις και να κλείσουν από κοινού για μια μέρα τα σχολεία ώστε να κηρυχθεί αυτή ως ημέρα αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις (Πέμπτη 7 Απρίλη). Παρά τη θετική τους αρχική πρόθεση για αυτό, στη συνέχεια  αρνήθηκαν  την υλοποίηση των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων  και συγκεκριμένα την πρόταση που κάναμε.
   Γίνεται φανερό πως τα λόγια αλλά και οι αποφάσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις, που στο σύλλογο μας σημαίνουν 25 λιγότερες οργανικές θέσεις και μετακινήσεις μαθητικού  πληθυσμού για τη  συμπλήρωση του ορίου των 25 μαθητών ανά τμήμα, είναι εύκολα. Εκείνο που δυσκολεύει είναι η πράξη και συγκεκριμένα  ο κοινός και συντονισμένος αγώνας  εκπαιδευτικών, γονιών και τοπικής αυτοδιοίκησης ενάντια σε αυτή την πολιτική που δημιουργεί σχολικές μονάδες τέρατα 300 παιδιών για χάρη των χορηγών , του σχολείου της αγοράς. Η λογική του «Καλλικράτη» αντιπαλεύεται στο δρόμο και όχι μέσα στα γραφεία και μόνο  με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.    Το Δ.Σ. του συλλόγου καταγγέλλει τις δυο δημοτικές αρχές που δε προχωρούν στη υλοποίηση έστω και αυτών των αποφάσεων που οι ίδιοι ψήφισαν, και έτσι ουσιαστικά προσφέρουν στη κυβέρνηση τη καλύτερη βοήθεια αλλά ταυτόχρονα τη χειρότερη προσφορά στους εργαζόμενους και πολίτες των δύο πόλεων.
Ο Αγώνας συνεχίζεται και απαιτούμε:
·
        Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν, δίχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.  Κανένα κλείσιμο- συγχώνευση σχολικής μονάδας. Ανώτατο όριο 20 μαθητών ανά τμήμα στα δημοτικά, 15 ανά τμήμα στην Α΄τάξη και στα νηπιαγωγεία. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού. Καμιά επιπλέον επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς για τη μόρφωση των μαθητών/τριών μας. Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με οργανικές θέσεις για κάθε εκπαιδευτικό έργο στο σχολείο. Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι πραγματικές ανάγκες με διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Για το Δ.Σ.Ο  Πρόεδρος