Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε με το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Μ.Ασίας 51, Ταμπούρια), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγνωστών μας, αναμορφώθηκε ο χώρο της βιβλιοθήκης στο παράρτημα της Αμφιάλης (Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» Εμμ.Μπενάκη 70, τηλ. 210-4312182).
 Περισσότερα εδώ

Για το λόγο αυτό προστέθηκε νέα αίθουσα όπου θα "στεγαστεί" μέρος των βιβλίων της κεντρικής, αλλά και θα φιλοξενηθεί το αναγνωστήριό της.
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική, με μεγάλο αριθμό μελών στο δανειστικό της τμήμα (περίπου 13.000 μέλη). Η Βιβλιοθήκη της Αμφιάλης είναι ανοιχτά για το κοινό καθημερινά από Δευτέρα εώς και Παρασκευή 08.30-13.30 & 17.00-20.00 . Επίσης μεγάλη είναι η βοήθεια που προσφέρει στους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, καθώς διαθέτει μεγάλη συλλογή από σχολικά βοηθήματα. Μπορούν οι μαθητές να βγάζουν δωρεάν φωτοτυπίες από το υλικό αυτό, αλλά και να τυπώνουν επίσης δωρεάν στοιχεία που βρίσκουν από το ίντερνετ. Οι εξειδικευμένοι βιβλιοθηκονόμοι που εργάζονται στη βιβλιοθήκη του δήμου μας είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτημά τους.