Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ρεπορτάζ ...με πολύ παρασκήνιο για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Μετά από μια κάκιστη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου... Από το Blog Πρώτη Κίνηση Δραπετσώνα  
Την Παρασκευή έγινε στη Δραπετσώνα μια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με προσκεκλημένους και φορείς, βουλευτές κλπ. Στόχος η άμεση αντίδραση σε σχέδια του ΟΛΠ στη καρβουνόσκαλα όπου θέλει να αλλάξει αμοιβαία θέσεις στο Σταθμό Αυτοκινήτων που έχει αριστερά από το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και στον χώρο στάθμευσης των πλοίων RO/RO που βρίσκεται δίπλα στην ιχθυόσκαλα. Ο ΟΛΠ το κάνει αυτό για να ενοποιήσει τους δυο σταθμούς αυτοκινήτων που έχει γι λειτουργικούς του σκοπούς. Η δημοτική αρχή πιστεύει πως με τον τρόπο αυτό κλείνει κι άλλο η παραλία του Κερατσινίου. Κι επειδή η έναρξη εφαρμογής του μέτρου είναι η 1/2/2011 γι αυτό θα έπρεπε το συμβούλιο να συνέλθει εκτάκτως και να πάρει σχετική απόφαση.

.
Στο συμβούλιο -όπως έμαθα- κατατέθηκαν τρεις προτάσεις, μία από τον Τζανή, μία από τον Ζούπη (την παράταξη Χρυσού) και μία από το ΚΚΕ. Έκαστος ψήφισε τη δική του πρόταση που είχαν μικροδιαφορές. Το ΚΚΕ απορρίπτει όλα τα σχέδια του ΟΛΠ ενώ μεταξύ ψηφισμάτων Τζανή και Ζούπη διαφορά βρισκόταν στο αν ο ΟΛΠ είναι και αυτός ή όχι συνομιλητής μας. Ο Τζανής λέει όχι ο Ζούπης έλεγε ναι.
.
Να διευκρινίσω το "όπως έμαθα" της προηγούμενης παραγράφου. Είχα μάθημα και έπρεπε να φύγω. Έτσι κατέθεσα την πρότασή μου γραπτά που έλεγε ότι αν χρειαστούν κινητοποιήσεις συμφωνώ όπως και για κάθε μορφή αγώνα, ενώ και στο θέμα του ΟΛΠ νομίζω πως κύριος συνομιλητής πρέπει να είναι η κυβέρνηση και στον ΟΛΠ να στέλνουμε "κοινοποιήσεις" του διαλόγου μας με την Πολιτεία μη αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα να συμπεριφέρεται σαν κράτος εν κράτει.
.
Να διευκρινίσω και το "Κάκιστη" συνεδρίαση του τίτλου: Ο στόχος των διαφόρων πλευρών σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο μου φαίνεται πως είναι το πως θα καταφέρουν να εκθέσουν τον αντίπαλο και να κερδίσουν εντυπώσεις, είτε μέσα στο ΔΣ είτε στα διάφορα ΜΜΕ και τους διαδρόμους έξω από αυτό. Πολλές κομματικές σκοπιμότητες και καμιά ένδειξη σεβασμού απέναντι στα ΜΕΓΑΛΑ ζητήματα της πόλης που θα έπρεπε να θεωρούνται ΕΘΝΙΚΑ και να μην μπαίνουν στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης. Ελεύθεροι χώροι, ακτές, μεγάλα έργα κλπ. θα έπρεπε να βρίσκονται στο απυρόβλητο και οι αποφάσεις επ' αυτών να είναι ομόφωνες. Ευθύνη έχουν όλοι, και η Διοίκηση αλλά και η Αντιπολίτευση.
.
Όπως επίσης έμαθα, η πλευρά της Δημοτικής Αρχής κατέθεσε και άλλη μία πρόταση για κινητοποιήσεις, που την ψήφισε εν μέρει το ΚΚΕ (το σημείο που έλεγε για κατάληψη), την ψήφισε εξ ολοκλήρου η Ξένια και δεν την ψήφισαν οι Ζούπης, Χάσκας, Μυργιαλή. 
.
Για το αν θα γίνουν κινητοποιήσεις αύριο που είναι 1-2-2011 θα το δούμε στην πράξη.
Εγώ πάντως είμαι οπό χτες άρρωστος με κρύωμα γερό και να πάω πρωί στην ιχθυόσκαλα το βλέπω χλωμό, άσε που έχω σχολείο και θα πάω για να μην γίνουν δύο συνεχείς οι μέρες απουσίας μου.
.
Σήμερα έχουμε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Θα πάμε με την Ξένια και σαν μοναδικό σημαντικό θέμα έχουμε (πέρα από κάποια τυπικά) την Πολιτιστική Ακτή. Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί σε διαπαραταξιακή επιτροπή διαβούλευσης