Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλα προβλήματα του Κερατσινίου - Δραπετσώνας που αναζητούν λύση!

Παλαιότερη δημοσίευση, πάντα επίκαιρη... υπενθύμιση για κάθε τοπική ηγεσία!


Καθαριότητα: Υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, δρόμοι βρώμικοι, κάδοι απλησίαστοι, ανακύκλωση αναιμική, χρειάζεται γενικώς άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας.
Παιδικές χαρές: Ερειπωμένες με κάγκελα περίφραξης σκουριασμένα, ασυντήρητες, με επικίνδυνα όργανα είναι η πλειοψηφία των παιδικών χαρών του Κερατσινίου.
Σχολεία:  Τα 4 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμιά εργασία συντήρησης των σχολείων, πέρα από κάποιες  προσπάθειες βαφής από συνεργείο του Δήμου. Τελευταία ανατέθηκε κάποια εργολαβία συντήρησης η οποία όμως δεν προχωράει για οικονομικούς λόγους υποθέτουμε. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις.
Δρόμοι: Δρόμοι επικίνδυνοι με λακούβες παντού, χωρίς σωστή οδική σήμανση και μονοδρομήσεις χωρίς λογική!
Νάφθα: Αναπαλαιωμένο εργοστάσιο που παραδόθηκε καινούργιο με πολλούς χώρους, ρημάζει και μαραζώνει. Έχουν κλαπεί οι κάσες των κουφωμάτων και ακόμα τα καλώδια από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος.
Καχραμάνογλου: Κατοικία τρωκτικών στο κέντρο της πόλης. Μια σύγχρονη πληγή για το Κερατσίνι. Αγοράστηκε με πολλά χρήματα και δεν έγινε καμία μελέτη για την αξιοποίηση του.
Ιχθυόσκαλα: Εγκαταστάσεις παλαιές, σκουπιδότος με έντονες μυρωδιές στη γύρω περιοχή. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και άμεση ανάπλαση της γύρω περιοχής.
Εργοστάσιο ΔΕΗ: Ο χώρος της ΔΕΗ πρέπει να ενταχθεί σε φιλοσοφία ανάπλασης, όπως της πρώην παραλιακής βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου (Τσιμεντάδικο-Λιπάσματα). Ακόμα και η αισθητική του χώρου πρέπει να έχει προεξέχουσα σημασία στο ήδη πολύ επιβαρημένο αισθητικά Κερατσίνι.
Ανάπλαση παραλιακής ζώνης: Η τέως βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας-Κερατσινίου είναι η
τελευταία ελπίδα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για ένα καλύτερο αύριο.
Παλαιό Νεκτροταφείο: Τεράστια ανεκμετάλευτη έκταση στο κέντρο της πόλης. Το Νεκροταφείο της Ανάστασης είναι χώρος που διεκδικεί ο Δήμος  για να τον μετατρέψει σε χώρο πρασίνου. Πρόκειται για μία έκταση 90 στρεμμάτων. Το νεκροταφείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κερατσινίου- Δραπετσώνας και τη διοίκηση και διαχείρισή του ασκεί ο Δήμος Πειραιά.
Ηχορύπανση: Στο Κερατσίνι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 11 οδικοί άξονες με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων μέσα και γύρω από την πόλη.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις:  Διάθεση δημοτικού χρήματος, ευκαιριακά και χωρίς σχέδιο με πρόσχημα την προαγωγή του πολιτισμού χωρίς αποδεδειγμένο όφελος .