Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αιτήσεις για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχειρήσης στο Δήμο μας έως και Δευτέρα 28-2-11

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας προκυρήσσει διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχειρήσης. 


Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως και τη Δευτέρα!

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης αναφέρεται ότι υποψηφιότητες   κατατίθενται  στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.

Στην προκήρυξη δεν αναφέρεται πότε θα γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή. Μάλλον τη Δευτέρα 28-02-11.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. πληροφορηθήκαμε ότι κατατέθηκε από την αντιπολίτευση πρόταση,  ώστε οι παρατάξεις να διαβουλευτούν και να καταλήξουν σε κοινά χαρακτηριστικά για να προσδιορίσουν το "εγνωσμένου κύρους ή ό,τι άλλο" που προβλέπει η προκήρυξη και να επιλεγεί πρόσωπο  ευρύτατης αποδοχής όπως ο νομοθέτης ορίζει.
Τέτοια πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν, να αναδείξουν και να τιμήσουν το  νέο θεσμό υπάρχουν στην τοπική κοινωνία. Στις 12-2-11 είχαμε γράψει σχετικά:Συμπαραστάτης του Δημότη: πρόσωπο ικανό, ανεξάρτητο και χρήσιμο για τους δημότες ή πρόσωπο "μαριονέτα";  Επειδή είναι μια σημαντική καινούργια διαδιακασία, από την επιλογή βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα θα κριθούν η  Δημοτική αρχή αντιπολίτευση και οι  δημοτικές παρατάξεις.  Θα κριθούν αν θα συμβάλλουν δημιουργικά για να επιλεγεί το κατάλληλο πρόσωπο. Θα κριθούν αν θα πάρουν πρωτοβουλίες, αν θα διαβουλευτούν πέρα από μικρο-παραταξιακά συμφέροντα και εγωισμούς για την στήριξη μιας καλής περίπτωσης υποψηφίου.