Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ξαφνικός έρωτας ΟΛΠ- Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Αναστέλλονται τα σχέδια αποκλεισμού και τσιμεντοποίησης της παραλίας (Οι υπογραμμίσεις στο Δελτίο τύπου είναι του Dr)




Σε πνεύμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας
πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή, με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Νικόλαο Λίτινα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη, όπου συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της επέκτασης του CAR TERMINAL και η τσιμεντοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δυτικού Πειραιά.
Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή επέδωσε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο διατρανώνεται η ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, σε κάθε απόφαση επιβάρυνσης και υποβάθμισης της πόλης και κατ’ επέκταση της ζωής των κατοίκων της.
Η συνάντηση αποτελεί το επιστέγασμα κινητοποιήσεων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, απέναντι στις αυθαίρετες αποφάσεις και σχεδιασμούς του ΟΛΠ, όσον αφορά το CAR TERMINAL και άλλες οχλούσες εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτης ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΕ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και αναφέρθηκε στην φιλοσοφία των παρεμβάσεων του ΟΛΠ, που μοναδική στόχευση έχουν να γίνει το λιμάνι αναγνωρισμένο διεθνώς, ως φιλοπεριβαλλοντικό (ecoport). 
Δεσμεύτηκε ότι κατά την πρώτη φάση ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ κανένα νέο έργο, παρά μόνο επισκευή και επίστρωση της προβλήτας, ενώ αποδέχεται την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των αποφάσεων για τα έργα της Β’ και Γ’ φάσης, με δέσμευση νέου διαλόγου πριν από την οποιαδήποτε μελλοντική υλοποίηση. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην θέληση του να ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στο Δ.Σ. του ΟΛΠ, για την κατασκευή ανταποδοτικών έργων στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής από την πλευρά του τόνισε ότι «θέλουμε την ανάπτυξη, όχι όμως σε βάρος της ζωής και της πόλης μας», ενώ ζήτησε να υπάρξει εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. του ΟΛΠ.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα για παραχώρηση χώρων του ΟΛΠ στο Δήμο μας, αίτημα που θα μπορούσε να εξεταστεί από Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από τις δύο πλευρές, αλλά και με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων Υπουργείων. «Εδώ και χρόνια απαιτούμε να μας αποδοθεί η παράλια είσοδος της πόλης μας (οικόπεδο του ΟΛΠ), να γίνει ανάπλαση της ΝΑΦΘΑ και τέλος να υπάρξει δυνατότητα συγκρότησης συμμετοχικής εταιρείας για την αξιοποίηση των χώρων των Λιπασμάτων».