Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ και τον ΟΛΠ


Σημαντική Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ και τον ΟΛΠ, από το "Blog πρώτη κίνηση"

  • Για την Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης η θέση των παρατάξεων Τζανή και Χρυσού όπως εκφράστηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ΟΜΟΦΩΝΑ αλλά με απόντες τον συνδυασμό του κ. Μελά και τον συνδυασμό του ΚΚΕ είναι κοινή και προβλέπει Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου 400 τουλάχιστον στρεμμάτων με παράλληλες δράσεις για πολιτισμό, αναψυχή και θέσεις εργασίας.
  • Για τον ΟΛΠ η κοινή θέση είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε στον ΟΛΠ το δικαίωμα να λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει και να αποφασίζει την ανάπτυξη της πόλης μας ερήμην μας. Μπορεί να είναι θετικό έργο η Πολιτιστική Ακτή δεν είναι όμως σωστός ο τρόπος με τον οποίο μας επιβάλλεται. Την δεχόμαστε μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί σαν πρόσχημα για λιμενοποίηση της παραλίας της ανάπλασης αργότερα. Επίσης θέλουμε να συμπληρωθεί με τις προτάσεις του δήμου για την γύρω περιοχή.
Η σχετική παράγραφος ψηφίστηκε από τις παρατάξεις Τζανή και Χρυσού στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής χτες, και σήμερα γίνεται (υπό φυσιολογικές συνθήκες) θέση και του δημοτικού συμβουλίου.
Η Επ.Ποι.Ζω συζήτησε το θέμα της Πολιτιστικής Ακτής και κατέληξε σε ένα κείμενο που έχει μεν φιλολογικά προβλήματα και μοιάζει με συρραφή δύο ή τριών κειμένων, όμως, έστω κι έτσι, εκφράζει μια κοινή θέση της παράταξης της διοίκησης και της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης σε σημαντικά ζητήματα φυσιογνωμίας της πόλης.

Αντιμετωπίζονται τα ζητήματα:

  1. Του ΟΛΠ (θεσμικά και πολιτικά μοχλοί ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών είναι οι αυτοδιοικήσεις και η κυβέρνηση και όχι μια Ανώνυμη Εταιρεία έστω κι αν ελέγχεται από το δημόσιο)
  2. Της Ανάπλασης (μητροπολιτικό πάρκο 400 τουλάχιστον στρεμμάτων και δράσεις για πολιτισμό, αναψυχή, θέσεις εργασίας κλπ πέρα από τους αθλητικούς χώρους)
  3. Των Ακτών (οι ελεύθερες ακτές να παραμείνουν ελεύθερες ακτές και η επιβάρυνση στα υπόλοιπα μέτωπα να ελαφρυνθεί)
  4. Της Πολιτιστικής Ακτής (θετικά τα έργα αλλά με κανένα τρόπο δεν πρέπει να συνδυαστούν με τυχόν λιμενοποίηση της Ανάπλασης, ενώ πρέπει να συμπληρωθούν και με τις προτάσεις του δήμου)
Στο τέλος της απόφασής της η Επ.Ποι.Ζω καταγγέλλει ομόφωνα τα σχέδια του ΟΛΠ για τερματικό Σταθμό Αυτοκινήτων και μετακίνηση των RO/RO και προτείνει κλιμάκωση του αγώνα.
Αυτό το σημείο έγινε δεκτό από τους εκπροσώπους της παράταξης Χρυσού (Γ.Τσιρίδης και Ξ.Φωτίου) στην Επ.Ποι.Ζω όμως ο συνδυασμός Αναγέννηση δεν το δέχεται ως έχει καθώς ο συνδυασμός τοποθετήθηκε διαφορετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (με τον Τσιρίδη απόντα και την Φωτίου να ψηφίζει τις κινητοποιήσεις τότε)