Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Έως 28-2-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συγχώνευση όλων των ΝΠΔΔ και επιχειρήσεων!

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών συγχωνεύονται έως και 28 Φεβρουαρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλα τα ΝΠΔΔ των δήμων.  Κάθε δήμος μπορεί να συνιστά ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τους τομείς κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.
Στην περίπτωση που ο δήμος διαθέτει κοινωφελή επιχείρηση, μπορεί να έχει μόνο ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Το τακτικό προσωπικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), οι νομικοί σύμβουλοι και οι δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που συγχωνεύονται, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του νομικού προσώπου που προκύπτει από τη συγχώνευση, με την ίδια σχέση εργασίας και έμμισθης εντολής. 
Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο νομικό πρόσωπο, μέχρι τη λήξη της διάρκειας των συμβάσεών τους.
Σε κάθε δήμο μπορούν να λειτουργούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες υπό τη μορφή παραρτημάτων στα όρια του Δήμου.
Σε κάθε δήμο θα λειτουργούν δύο σχολικές επιτροπές, μία για την πρωτοβάθμια και μία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στην εγκύκλιο δεν προβλέπεται τίποτα για τη λειτουργία των Σχ. επιτροπών και διευκρινίζεται ότι θα εκδοθεί άμεσα υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει θέματα κατανομής πιστώσεων, λειτουργίας και δικαιολόγησης δαπανών.