Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά γίνεται διάλογος με τον ΟΛΠ ή όχι;


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στη Δραπετσώνα, έγινε μεγάλη κουβέντα για τη στάση  του Δήμου απέναντι στον ΟΛΠ και αν ο Δήμος μας συζητάει με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ή όχι.
 Αποφασίστηκε τελικά ότι ΔΕΝ μπορεί να είναι συνομιλητής ο ΟΛΠ. Ο συνομιλητής του Δήμου, αν το αποτυπώσαμε καλά, είναι η κυβέρνηση και όχι μια ανώνυμη εταιρεία! Μάλιστα φάνηκε να δημιουργείται και θέμα στην αντιπολίτευση.
Σήμερα όμως είναι μια άλλη μέρα(;) Διαβάζουμε έκπληκτοι στην ανακοίνωση του ΟΛΠ ότι γίνονται ή έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το διευθύνοντα σύμβουλο  και το Δήμο Κερατσινίου και στις  συναντήσεις θα είναι παρών και ο γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Προφανώς κάτι έχει αλλάξει! 
 Τελικά είναι συνομιλητής ο ΟΛΠ ή όχι και  τελικά τι ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο; Τα παρακάτω αποσπάσματα από δελτία τύπου είναι αποκαλυπτικά και μάλλον μπερδεύουν περισσότερο κάθε καλοπροαίρετο πολίτη!

Χαρακτηριστικά το τελευταίο Δελτίο τύπου Δήμου (01-02-11) λέει: «Δεν είναι δυνατόν οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδιαλέγονται με διορισμένες διοικήσεις, οι οποίες όχι μόνο επιβουλεύονται, αλλά ουσιαστικά βιάζουν τους ελεύθερους χώρους και εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές. Εμείς μιλάμε απευθείας με τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού και καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς, να σκύψουν στο πρόβλημα και επιτέλους να ξεκινήσει η διαδικασία απελευθέρωσης των ακτών για τους πολίτες.»

Παράλληλα ο ΟΛΠ σε Δελτίο τύπου (1-02-11) αναφέρει:  «Ο Δήμαρχος παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. για θέματα τα οποία άπτονται της λιμενικής πολιτικής του Οργανισμού στον εμπορικό λιμένα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν, αύριο, Τετάρτη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. καθηγητή κ. Νικολάου Λίτινα.»

Σε άλλο δελτίο τύπου (site: seanation) αναφέρεται: “Με πρωτοβουλία του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.Γιάννη Διαμαντίδη κλήθηκε χθες το βράδυ στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Δραπετσώνας-Κερατσινίου κ.Λ.Τζαννής συνοδευόμενος από συνεργάτες του και παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γ. Ανωμερίτη καθώς και του Γ.Γ. του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ.Ν.Λίτινα συζητήθηκαν τα θέματα που έθεσε το Δ.Σ. του Δήμου σχετικά με το master plan του Ο.Λ.Π. για την «καρβουνόσκαλα» και το Car Terminal.
Όπως εξήγησε αναλυτικά ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. κ.Ανωμερίτης παρουσιάζοντας τους σχετικούς χάρτες και τις συμφωνημένες από όλες τις δημοτικές αρχές της περιοχής αλλά και δημοσιευμένες από καιρό αποφάσεις για το master plan, όχι μόνο δεν πρόκειται να ριχτεί ούτε ένα κυβικό μέτρο τσιμέντου στην «καρβουνόσκαλα», αλλά αντίθετα θα καθαριστεί εντελώς από τις βρωμιές και τις ρυπογόνες εγκαταστάσεις ολόκληρη η περιοχή και παράλληλα θα δενδροφυτευτεί και καλλωπιστεί, καθιστώντας τη συγκεκριμένη «λιμενική ζώνη» την πιο καθαρή περιοχή του λιμανιού.»