Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η Δημ. Κίνηση "Αναγέννηση" παίρνει θέση στην αντιπαράθεση εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τη Δημοτική αρχή!

20-02-2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  από Blog  "Αναγέννηση"
Έντονες ενστάσεις των Συλλόγων Εργαζομένων με τις επιλογές και τη συμπεριφορά του Δημάρχου Λουκά Τζανή.

Συναντήσεις πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με επικεφαλής τον Αλέκο Χρυσό και με τους δύο υπάρχοντες Συλλόγους στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Αφορμή για τις συναντήσεις αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου Λουκά Τζανή για την τοποθέτηση νέων προϊσταμένων, απόφαση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων. Στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Κερατσίνι συμμετείχε πέραν του Αλέκου Χρυσού, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχαρίας Ζούπης και ο Παναγιώτης Γκαναβίας, ενώ στη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δραπετσώνας συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζαχαρίας Ζούπης, Χρύσα Μυργιαλή και Ξένια Φωτίου, όπως και ο Παναγιώτης Γκαναβίας.
Στις συναντήσεις ασκήθηκε σκληρή κριτική για τη στάση και συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στις σοβαρές ενστάσεις των εργαζομένων, αφού παρά την κατάθεση των παρατηρήσεών τους δεν έδωσε απολύτως καμιά απάντηση, αποφεύγοντας έστω και τη στοιχειώδη διαβούλευση. Οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι:
· Οι αποφάσεις με τον τρόπο που ελήφθησαν, εγείρουν Νομικά και Δεοντολογικά ζητήματα, όπως και επιφέρουν σοβαρότατο πλήγμα στη νομιμότητα ,στην ισονομία, στην αξιοκρατία και εν τέλει στην αποτελεσματικότητα που χρειάζεται ο νέος Δήμος.
· Οι αποφάσεις δε στηρίχτηκαν στις Υπηρεσίες του Δήμου (Διευθυντές, Νομικές Υπηρεσίες κ.α.) ώστε να αποφανθούν για την ορθότητά τους, αλλά και νομιμότητά τους. Οι Υπηρεσίες του Δήμου ούτε καν ερωτήθησαν.
· Οι αποφάσεις δε στηρίχτηκαν σε διαδικασίες διαλόγου με τους εργαζομένους.
Οι Σύλλογοι σημείωσαν, ότι μετά τη στάση του Δημάρχου να μη δίνει καμία απάντηση στα προβλήματα που του τέθηκαν ,προχώρησαν σε ενστάσεις προς το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ότι ενημέρωσαν την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι ενστάσεις δεν κατατέθηκαν τόσο από τους συλλόγους ,όσο και από μεμονωμένους εργαζομένους που θεωρούν ότι η απόφαση θίγει έννομα συμφέροντά τους.
Ο Αλέκος Χρυσός και τα άλλα στελέχη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» τόνισαν ότι θα σταθούν στο πλάι των εργαζομένων, υπερασπίζοντας τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της διαβούλευσης. Δεσμεύτηκαν δε ότι θα θέσουν το θέμα προς συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.
Το Γραφείο Τύπου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: - Αλέκος Χρυσός : 6937381777     -Ζαχαρίας Ζούπης:6944615031