Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Σημαντική συζήτηση για τα σκουπίδια!

Σήμερα Τρίτη 12/07/2022 έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικό θέμα  "
Συζήτηση και λήψη απόφασης για το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής".

Επειδή το θέμα αφορά την περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας, λόγω του εργοστασίου ανακύκλωσης απορριμμάτων που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στο Σχιστό, θα παρέμβει ο Δήμος στη συζήτηση, ώστε να κάνει σε όλους γνωστή τη θέση του δημοτικού συμβουλίου για τα σκουπίδια; (...τον Ιούλιο η περιοχή έχει "καεί" στο παρελθόν)
Το προτεινόμενο ΠΕΣΔΑ (σχέδιο διαχείρισης σκουπιδιών στην Αττικής) και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΣΜΠΕ έχουν έρθει στον Δήμο;
Εάν όχι, ένα ώριμο αίτημα προς το περιφερειακό συμβούλιο είναι να παγώσει ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τα «πάρκα κυκλικής οικονομίας»! (έτσι θα ονομάζεται το εργοστάσιο στο Σχιστό) μιας και αφορά την περιοχή και το σχέδιο ΠΕΣΔΑ δεν είναι γνωστό και κυρίως δεν έχει εγκριθεί!

Συνεδρίαση 15η (έκτακτη) εδώ
Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 
Κατόπιν του πρωτοκολληθέντος την 6-7-2022 αιτήματος σαράντα έξι (46) Περιφερειακών Συμβούλων για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ. Αττικής (ΦΕΚ 1497/τ. Β’/17-06-2011), 
καλείστε στις 12/7/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:30 μ.μ., σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δοθέντος ότι το κατωτέρω μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης αποτελεί κατεπείγουσα περίπτωση, κατά την έννοια των παρ. 1α & 3, του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ΦΕΚ 1497/τ.α’/17.6.2011). 
Η συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, Αθήνα), με το παρακάτω μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης: 
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής.


Το "Δυτικό μέτωπο" για τη συνεδρίαση εδώ