Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Υπάρχει χρόνος;

Ένας χρόνος περίπου έχει μείνει για τις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023, αλλά τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου, οπότε  οι "μονομάχοι" ετοιμάζονται! 

Η  δημοτική αρχή δημοτική της παράταξης "άλλος δρόμος" με πολιορκητικό κριό τα "Λιπασματα" προβάλει "το πρόγραμμα του δωρεάν" σε κάθε επίπεδο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνουν τα πρώτα βήματα τους για την νέα εκλογική αναμέτρηση!

Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται  κινητικότητα με προεκλογικό πρόσημο και από  άλλες δημοτικές παρατάξεις.


α. Η δημοτική κίνηση "Αλλάζουμε" του Παντ. Καμά, η οποία με συνέπεια ολόκληρη την τριετία δεν άφησε δημοτικό θέμα που να μην πάρει θέση, συναντιέται με δημότες στις γειτονιές της πόλης και συζητάει τη διαμόρφωση του  προγράμματος της. 
Η συμμετοχή των δημοτών στις μαζώξεις δεν κρίνεται ικανονοποιητική! Αιτίες ίσως είναι, η καλοκαιρινή περιόδος, το μικρό ενδιαφέρον για δημοτικά θέματα αυτή την περίοδο, η μη προσφοράς δωρεάν θεάματος, αλλά και η περίοδος δυσκολιών και "φτώχειας" του μεγάλου κοινού! Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός  και στην κίνηση οφείλουν να το δουν!


β. Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Ελεύθερης Κίνησης Πολιτών" κ. Διαλινάκης Π. επισκέφτηκε το Καστράκι και ενημέρωσε: "ΤΑ ΈΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΆΚΙ  Επίσκεψη στο εργοτάξιο στο Καστράκι και είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τους υπευθύνους για την πορεία των έργων, που μετά από πάρα πάρα πολλές καθυστερήσεις, φαίνεται πως επιτέλους ένα σημαντικό έργο για την Δραπετσώνα θα ολοκληρωθεί." 
Σε κάθε περίπτωση, πέραν από την προεκλογική χροιά της ενέργειας, η δημοτική κίνηση έκανε το αυτονόητο ενημέρωσε πότε θα παραδοθεί το "πολύπαθο" Καστράκι, εκεί που τα έργα ξεκίνησαν πριν τις προηγούμενες εκλογές! 
Ουσιαστικά για το Καστράκι, που είναι έργο που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια, μάλλον θα επαναληφτεί το σκηνικό του Κέντρου Υγείας, όπου παρουσιαζόταν τούβλο-τούβλο η ανέγερση του και την τελευταία στιγμή ήρθε  ο περιφερειάρχης να εγκαινιάσει το έργο και να "κλέψει" τη δόξα. Σήμερα το κέντρο υγείας Κερατσινίου είναι αφημένο στη μοίρα του από όλους και δεν έχει ακόμα να λειτουργήσει σύμφωνα με τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει!

γ. Οι άλλες δημοτικές κινήσεις ...περιμένουν!  Ίσως όταν αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος να κάνουν το γνωστό πέρασμα τους για  να μαζέψουν τα "κουκιά"!

Πάντως από Σεπτέμβρη, είτε το θέλουμε είτε όχι, θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος! Ήδη γίνονται συναντήσεις και σχέδια για νέα δημοτική κίνηση που πιθανόν να δημιουργηθεί και ήδη έχουν πυκνώσει τις εμφανίσεις τους στις δημόσιες συναθροίσεις και στα κοινωνικά δίκτυα οι γνωστοί και όχι μόνο πολιτευτές!
...
Όμως, επειδή υπάρχει χρόνος, καλό είναι η προεκλογική συζήτηση να μην περιοριστεί στις δωρεάν παροχές, (προς όλους;) αλλά και για τα έργα που αλλάζουν τη μορφή της πόλης, ολόκληρης της πόλης! Εάν ξεκίνησαν, τις δυσκολίες, τα προβλήματα και σε πιο βαθμό η όχι υλοποιήθηκαν!  Έργα, τα οποία υποσχέθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, όπως π.χ. δείχνει η παραπάνω εικόνα από το έντυπο της δημοτικής παράταξης "άλλος δρόμος", η οποία βρίσκεται στη διοίκηση του δήμου!