Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Θα διορθωθεί το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών;

Η καμπάνια της συλλογής υπογραφών για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής από τον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας συνεχίζεται και όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα του δήμου θα ενταθεί του καλοκαιρινούς μήνες!

Δυστυχώς, μετά τη μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο μετά το δημοσίευμα (εδώ), παρουσιάστηκε, οψίμως, το κείμενο που υπογράφουν οι δημότες (2η εικόνα), από ομάδα στο FB που ασχολείται με θέματα της περιοχής. Όμως επίσημα στην ιστοσελίδα (εδώ) του δήμου και στα δελτία τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν το θέμα συνεχίζει να παραμένει αναρτημένο ένα διαφορετικό κείμενο!

Η ασάφεια αυτή είναι ουσιασιστική, γιατί επίσημα από τη δημοτική αρχή έχει πάει στα μέσα και προφανώς το έχουν διαβάσει οι ενδιαφερόμενοι (περιφερειάρχης, Εσδνα, δήμαρχοι γειτονικών δήμων κλπ.) ένα διαφορετικό κείμενο που δεν λέει ευθέως την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. "ΟΧΙ μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στο ΣΧιστό"!

Μπορεί οι προτάσεις που υπογράφουν οι δημότες να είναι ξεκάθαρες και ευανάγνωστες, αλλά πρέπει το ίδιο ξεκάθαρο και ευανάγνωστο αυτό που εισπράττουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μέσω των επίσημων μέσων έκφρασης του Δήμου!

Και βέβαια, καλό είναι  για την "κοινή προσπάθεια"  η διαδικτυακή ομάδα "Κερατσίνι Δραπετσώνα : η πόλη μας ανήκει" να μην αναπαράγει το εύκολο και ευθέως διασπαστικό για την ουσία κάθε προσπάθειας: "κάποιοι προσπαθούν να βάλουν ερωτηματικά, δημιουργώντας ασάφειες και υπονοούμενα, για μια προσπάθεια που θα έπρεπε να είναι κοινή". Η προσπάθεια για την πόλη είναι κοινή, ακόμα και εάν οι έχοντες το "μαχαίρι και το καρπούζι" δεν  φροντίζουν επαρκώς γι΄αυτό! Επειδή βέβαια σε αυτή τη ζωή όλα είναι πιθανά, μια θερμή παράκληση, εάν επιμείνει στο ίδιο μοτίβο, να ονομάσει ευθέως τους "κάποιους"

Κατά τα άλλα, η δημοτική αρχή οφείλει να κάνει το απλό: Να αποκαταστήσει την ασάφεια στους διαδικτυακούς χώρους που διαχειρίζεται και να κοινοποήσει το κείμενο που υπογράφουν οι δημότες στα μέσα! Και αυτό, είναι αναγκαίο  να γίνει άμεσα!