Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Λίστες Βιβλίων της ΕΒΕ για τα Χριστούγεννα

Λίστες Βιβλίων της ΕΒΕ για τα Χριστούγεννα | Προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος


Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (EBE) προτείνει χριστουγεννιάτικα αναγνώσματα για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, μέσα από τρεις ξεχωριστές λίστες με βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά στις φετινές γιορτές. Ανακαλύψτε, ξεφυλλίστε, δανειστείτε τα ή διαβάστε τα προτεινόμενα βιβλία στις εγκαταστάσεις της ΕΒΕ!

Η λίστα Χριστουγεννιάτικων αναγνωσμάτων για ενήλικες που προτείνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υπόσχεται για τις ημέρες των γιορτών ατμόσφαιρα μυστηρίου και όχι μόνο…

Η διαλεύκανση υποθέσεων εγκλήματος από τον Ηρακλή Πουαρό, οι ιστορίες με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις δοσμένες με αλήθεια και χιούμορ από τον Άντον Τσέχοφ και οι περιπέτειες των μελών μιας σύγχρονης δυσλειτουργικής οικογένειας σε κείμενο του Τζόναθαν Φράνζεν, μπορούν να κρατήσουν μοναδική συντροφιά τις εορταστικές ημέρες. Οι σύντομες αλλά πυκνές ιστορίες του Γιώργου Σκαμπαρδώνη με θέμα το σύμπαν των ανδρών αλλά και το μυθιστόρημα του Τζον ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος καταπιάνεται με την εξαφάνιση μιας έφηβης επισκέπτριας ενός βρετανικού χωριού εντυπωσιάζουν κάθε αναγνώστη. Στα βιβλία που ολοκληρώνουν τις προτάσεις για τους ενήλικες, η Hannah Kent παίρνει μια αληθινή ιστορία και μας αποκαλύπτει έναν κόσμο σκληρό και παγωμένο, η Άλι Σμιθ μάς μεταφέρει σε μια έπαυλη της Κορνουάλης όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα υποδέχεται τα μέλη της οικογένειάς της για τα Χριστούγεννα και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γνωρίζει τα τοπικά ήθη και έθιμα αλλά και συγκινείται με τα βάσανα των απλών καθημερινών ηρώων στα εορταστικά διηγήματά του.


Λίστα βιβλίων για ενήλικες:
Ταμιευτήρας 13, Τζον ΜακΓκρέγκορ, Άγρα, 2020
Οι διορθώσεις, Τζόναθαν Φράνζεν, Ψυχογιός, 2017
Τα δεδουλευμένα : ή συλλογές διηγημάτων, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Πατάκης, 2016
Διηγήματα &Νουβέλες, Anton Chekhov, Ψυχογιός, 2019
Τα Χριστουγεννιάτικα, τα Πρωτοχρονιάτικα και των Φώτων, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Πατάκης, Ανατύπωση 2019
Έθιμα ταφής, Hannah Kent, Ίκαρος, 2014
Χειμώνας, Ali Smith, Καστανιώτη, 2020