Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

...για τον προϋπολογισμό του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας


Δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα
#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
, Παντελή Καμά, για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για το έτος 2022

Ψηφίστηκε και φέτος, ο προϋπολογισμός του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Πίσω από την άψυχη απαρίθμηση των αριθμών, των εσόδων και των εξόδων, βρίσκεται πάντα η επιλογή πολιτικών.
Όπως είχα πει και στη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, η συζήτηση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, είναι το κατ' εξοχή πεδίο σύγκρουσης των διαφορετικών ιδεολογικών και προγραμματικών τοποθετήσεων, και συγκρούσεων.

Δεν αρκεί μία Διαχείριση, να είναι έντιμη, πρέπει να μην σπάταλη.
Δεν αρκεί μία Διαχείριση, να δημιουργεί λογιστικά οικονομικά αποθέματα, αλλά να δημιουργεί συνθήκες επέκτασης.

Δεν αρκεί να λες ότι δεν χρεοκόπησες το Δήμο, επιβάλλεται να λες, πώς θα φέρεις ανάπτυξη στο Δήμο.
  • Η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, είναι ο ορισμός της Διοίκησης που χαρακτηρίζεται από "ίση αντιμετώπιση των άνισων" Δωρεάν τροφεία για όλους, πέρα από εισοδηματικά Κριτήρια. Δωρεάν συναυλίες για όλους ( πέραν από κριτήρια εντοπιότητας , πέρα από κριτήρια εισοδηματικά)
  • Η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, κινείται στο πήχη των χαμηλών προσδοκιών
  •  Το Κοινωνικό Μαγειρείο που σιτίζει 110 ανθρώπους , και το Κοινωνικό Παντοπωλείο των 400 ανθρώπων, αποτελεί την Αρχή, τη Μέση και το τέλος της Κοινωνικής Πολιτικής. Η ενεργειακή φτώχεια, ο αποκλεισμός στρωμάτων της κοινωνίας μας, και νέων παιδιών από την ψηφιακή εποχή, δεν αποτελεί πολιτική της ανησυχία
  • Το επενδυτικό της πρόγραμμα, αφορά έργα βιτρίνας, που δεν απαντούν στα προβλήματα ταυτότητας και ανάπτυξης της πόλης μας
  • Η πολιτική της αμηχανία, όσο οι απαιτήσεις, αυξάνονται, οδηγούν κεντρικά της στελέχη να μας κατηγορούν για " αμετροέπεια".
Απέναντι, στη στασιμότητα, είναι αναγκαίο, να υπάρξει ένα προοδευτικό σχέδιο ελπίδας.
  • Να καθορίσουμε την ταυτότητα της πόλης του Μέλλοντος, και να στηρίξουμε στο μοντέλο που θα επιλέξουμε τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που θα αλλάξουν την πόλη μας. Για εμάς είναι σαφές ότι πρόκειται για πόλη παροχής υπηρεσιών, μεσαίας και μικρής όχλησης.
  • Την προσέλκυση επενδύσεων στο τομέα της παροχής υπηρεσιών στο Παραλιακό Μέτωπο της πόλης
  • Την ανάπλαση κομβικών σημείων της πόλης, με σκοπό τη δημιουργία κέντρου της πόλης, με άξονα το Δημαρχείο και τις παλιές προσφυγικές κατοικίες
  • Τη Δημιουργία Υπερτοπικού Κέντρου Πολιτισμού, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου
  • Τη Δημιουργία υπηρεσίας ενημέρωσης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων της πόλης, με σκοπό να αποκτήσουν οι Μεσαίες και Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, δωρεάν πρόσβαση σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Χρηματοδοτικά Εργαλεία
  • Τη Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όχι στο Δήμο, με συμβάσεις ευτελισμού, αλλά από τον ιδιωτικό τομέα.
Να αναδείξουμε τις ανάγκες ενός σύγχρονου μοντέλου κοινωνικής ενίσχυσης με διασφάλιση :
  • Της πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους μαθητές, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
  • Της παροχής ρεύματος δωρεάν, σε όσες οικογένειες το έχουν ανάγκη.
  • Τη Δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων.
  • Την ενίσχυση των φοιτητών, που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και οι οικογένειές τους έχουν οικονομικά προβλήματα.
  • Τη δημιουργία ενός Δικτύου, αλληλεγγύης, με κεντρικό πρωταγωνιστή, το Δήμο, την Εκκλησία και Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
Αποτελεί υποχρέωσή μας να τονώσουμε την πολιτιστική παραγωγή της πόλης μας. Αντί για πολυδάπανες συναυλίες, να ενισχύσουμε την τοπική πολιτιστική δημιουργία, είτε αφορά συλλόγους, είτε αφορά Σχολεία. Σχολεία όπως το 1ο Γενικό λύκειο της πόλης μας θα πρέπει να ενισχύονται στην πολιτιστική παραγωγή, ώστε να δημιουργούμε ένα θετικό πρότυπο άμιλλας.

Από το 2022, θα μπούμε στην Προεκλογική εκστρατεία των επόμενων Δημοτικών Εκλογών. Δική μου μέριμνα είναι η δημιουργία, των όρων μίας Προοδευτικής Αλλαγής, με κορμό αυτής της αλλαγής το συνδυασμό " Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,"



Η απόφαση για τον προϋπολογισμό (εδώ)