Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

του Γ. Τσιρίδη*


Στη συνεδρίαση της 21/12/21 του δημοτικού συμβουλίου είχαμε θέσει ερωτήματα εκ των οποίων τα δύο δεν απαντήθηκαν. Επειδή τα θεωρούμε σημαντικά, επανερχόμαστε.

  • Ο δήμος σκοπεύει να ζητήσει κι άλλη αναβολή στα τέλη Ιανουαρίου 2022 που εκδικάζει το ΣτΕ το θέμα της απαλλοτρίωσης των Λιπασμάτων; Υπενθυμίζουμε ότι η ισχύουσα μέχρι στιγμής και μοναδική απόφαση του δήμου στο θέμα της ανάπλασης είναι ότι ΑΠΑΙΤΕΙ από το ΣτΕ την ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ της απόφασής του. Φυσικά εκείνη η θέση ήταν καταστροφική και καλώς κάνει η διοίκηση που αλλάζει ρότα. Δεν νιώθει όμως την ανάγκη να αλλάξει και την απόφαση του ΔΣ; Πρέπει να συνεχίσει να δρα με άλλο πρόσωπο προς τα έξω (απόφαση του ΔΣ περί επίσπευσης) και άλλο μπρος τα μέσα (αίτημα αναβολής); Πόση διγλωσσία μπορεί να αντέξει αυτός ο δήμος;
  • Παράλληλα, ζητούμε να προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη με την ομάδα του Πολυτεχνείου που ανέλαβε την έρευνα του δήμου με στόχο την πολεοδομική μελέτη Ανάπλασης. Θα πρέπει να μετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν και όποιοι άλλοι συνδημότες μας επιθυμούν. Δέχεται το παραπάνω αίτημα η Διοίκηση του Δήμου; Φυσικά σε μια τέτοια τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να μετέχει και ο Δήμαρχος. Καλό θα είναι να γινόταν προ της 26/1/22 που εκδικάζει το ΣτΕ αλλά δεν επιμένουμε σε αυτό το ζήτημα. Είναι, όμως, ανάγκη να γίνει αποδεκτό το αίτημα για να προγραμματιστεί σωστά μια τέτοια τηλεδιάσκεψη, όποτε κι αν αποφασιστεί να γίνει.
*29 Δεκεμβρίου 2021, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 'Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ", ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ