Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

3 ερωτήσεις για τη δημοτική αρχή!

Γιώργος Τσιρίδης:
Ερωτήσεις για την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην συνεδρίαση της Κυριακής 11/12/2021

Για την καλύτερη διεξαγωγή της συζήτησης στο προσεχές ΔΣ στέλνω γραπτώς τα παρακάτω ερωτήματα για να απαντηθούν από τον Δήμαρχο.

Α.
Ρωτώ αν ο δήμος σκοπεύει να ζητήσει κι άλλη αναβολή στις 23/1/2022 0 που εκδικάζει το ΣτΕ το θέμα της απαλλοτρίωσης των Λιπασμάτων.
Παράλληλα:
Ζητώ να προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη με την ομάδα του Πολυτεχνείου που ανέλαβε την έρευνα του δήμου με στόχο την πολεοδομική μελέτη Ανάπλασης. Θα πρέπει να μετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν και όποιοι άλλοι συνδημότες μας επιθυμούν.
Δέχεται το παραπάνω αίτημα η Διοίκηση του Δήμου;

Β.
Το προκάτ εκκλησάκι στην Ανάπλαση με ποια απόφαση εγκαταστάθηκε εκεί;
Ποιός φορέας το αγόρασε και το τοποθέτησε;
Η μητρόπολη Πειραώς το γνωρίζει; Συμφωνεί; Ήταν δικό της αίτημα;
Γιατί δεν ρωτήθηκε το δημοτικό συμβούλιο;
Υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας ή μελέτη για τη λειτουργία του;

Γ.
Από την Δημοτική ΚΙΝΗΣΗ του Πειραιά των πολιτών της Πειραϊκής πήρα την παρακάτω καταγγελία απορία και ρωτώ την δημοτική αρχή αν γνωρίζει το θέμα κι αν έχει κάνει κάποιες ενέργειες.
«Το εργοτάξιο της Δραπετσώνας (εντός της Λιμενικής Ζωνης ΟΛΠ) χρησιμοποιείται για να σκυροδετούν κατασκευές (ογκόλιθους) που χρησιμοποιεί η ΤΕΚΑΛ σε άλλο έργο που έχει αναλάβει στην μαρίνα Βουλιαγμένης !! Μήπως ο ΟΛΠ και η ΤΕΚΑΛ έχουν συγχωνευθεί και λειτουργούν ως μία επιχείρηση ; Ο Δήμος Δραπετσώνας τι λέει ;»