Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

«Καθαρή Εβδομάδα»

H «Καθαρή Εβδομάδα», η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ξεκίνησε επίσημα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, με στόχο να αναδείξει το έργο όλων εκείνων που συμβάλλουν καθημερινά στο να ομορφύνουν την πόλη μας, τα πάρκα μας και τα μέσα μεταφοράς, διατηρώντας τα καθαρά και λέγοντας ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους εργαζομένους της καθαριότητας. 

Το συμβολικό «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» προς τους ανθρώπους της καθαριότητας ξεκίνησε από την Αθήνα, τα Τρίκαλα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Μεγάλες καρδιές τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία πόλεων και φωτίστηκαν με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, που συμβολίζει τη καθαρότητα της συνείδησης και είναι συνώνυμο με την αγνότητα και τη δύναμη.

Η πρωτοβουλία «Καθαρή Εβδομάδα» καταγράφεται και στο site katharievdomada.gr όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά, ενώ όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια αποτυπώνονται στο διαδραστικό χάρτη. 
Η «Καθαρή Εβδομάδα» έχει διάρκεια από τις 27 Νοεμβρίου  και έχει σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με έναρξη το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου. Στόχος τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της Kärcher Greece, να καθιερωθεί ένας θεσμός που αναδεικνύει την ενσυναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων.