Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τι έδειξε η έρευνα, με ερωτηματολόγιο, του δήμου (καθαριότητα, σχολεία, πάρκα κλπ)

Στο διάστημα από 01.02.2021 έως 31.03.2021 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο απευθυνόταν στους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και ζητούσε από τους δημότες να διατυπώνουν την γνώμη τους και τον βαθμό ικανοποίησης ή δυσαρέσκειας τους, για τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 452 άτομα, εκ των οποίων το 61,5 % είναι γυναίκες ενώ το 38,5% άντρες. Το 79,8% από τους συμμετέχοντες κατοικεί στο Κερατσίνι ενώ το 20,2% στην Δραπετσώνα.
Οι απαντήσεις, όσων συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, μόνο χαρούμενους δεν έκαναν τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής. 
Μετά από 7 χρόνια απόλυτης διοικητικής κυριαρχίας στον δήμο, με τα ίδια πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης,  διαπιστώθηκε ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις! 
Συγκεκριμένα σε όλες τις ερωτήσεις που αναφέρονται σε τομείς δραστηριότητας του δήμου οι κάτοικοι είναι επιφυλακτικοί και σε μεγάλα ποσοστά εκφράζουν τη σχετική δυσαρέσκεια τους από τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος.
Σίγουρα το δείγμα δεν ήταν σταθμισμένο, οπότε και τα περιθώρια μη αντικειμενικού ποσοστού είναι συζητήσιμα. Όμως το ερωτηματολόγιο βρισκόταν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου για ένα μήνα,  πολίτες διέθεσαν χρόνο και διατύπωσαν την άποψη τους και στα αποτελέσματα που καταγράφηκαν υπάρχει η λεγόμενη "σχετική ισορροπία" των απόψεων. Είναι σημαντικό ότι το ερωτηματολόγιο, και αυτό μπορεί να συνυπολογιστεί στα υπέρ της όσο πιο αντικειμενικής καταγραφής, ότι το ερωτηματολόγιο διακινήθηκε κυρίως από τη δημοτική αρχή, με τη μεγάλη πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, και τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται επίσημα από τον δήμο. 
Σε κάθε περίπτωση, στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου αντιδήμαρχοι που βρίσκονται στον στενό πυρήνα της διοίκησης και νιώθουν την ευθύνη των επιλογών τους, έχουν ανασκουμπώσει τα μανίκια, ώστε στους 20 μήνες που μένουν έως και τις δημοτικές εκλογές  να "γυρίσουν το παιχνίδι" και να "σώσουν την παρτίδα"! 
Θα τα καταφέρουν;

Παρακάτω απαντήσεις από την έρευνα. Αναμένεται και η επίσημη δημοσίευση ολόκληρης της έρευνας στην ιστοσελίδα του δήμου!