Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

«Το Ποτάμι» στα Λιπάσματα αυτή την Κυριακή

Ένα μεγάλο μουσικό πολυθέαμα για την ιστορία των Ελλήνων με άξονα την Επανάσταση του 1821, θα παρουσιαστεί με πρωτοβουλία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και χορηγία / στήριξη του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων του δήμου, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 9.00μ.μ.

Το πολυθέαμα βασίζεται στο έργο "Το Ποτάμι" των δυο γνωστών δημιουργών, που στην πρώτη κυκλοφορία του σε δίσκο ερμήνευσε η αλησμόνητη Σωτηρία Μπέλου.
Στην παρουσίασή του στον Πολυχώρο Λιπασμάτων το έργο θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Μεράντζας και η Βίκυ Καρατζόγλου. Αφηγητής είναι ο πρωταγωνιστής του θεάτρου Κώστας Καστανάς. Συμμετέχει ο Δημήτρης Κανέλλος. Το οπτικό υλικό έχει επιμεληθεί ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης. Τέλος, η επιμέλεια της ορχήστρας είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.
Τα τραγούδια του έργου μεταφέρουν συμπυκνωμένα στη συνείδηση του θεατή-ακροατή τον καημό της Ρωμιοσύνης, τα ανεκπλήρωτα όνειρα του ελληνισμού και τη λαχτάρα του για ένα καλύτερο μέλλον. Στο πολυθέαμα ανιστορούνται οι αγώνες των Ελλήνων από την αρχαιότητα ώς την Κατοχή, την Εθνική Αντίσταση και το Πολυτεχνείο, με άξονα πάντα την Ελληνική Επανάσταση.
Το έργο πλαισιώνεται από σύντομα κείμενα Ελλήνων και ξένων ιστορικών, περιηγητών και λογοτεχνών, ενώ προβάλλονται στην οθόνη σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα.
Παράλληλα, θα ακουστούν και άλλα τραγούδια, προεπαναστατικά, δημοτικά και έντεχνα, που έχουν αγαπηθεί και ταυτιστεί με την Επανάσταση, και ο «Θούριος», στη μουσική που είχε υποδείξει ο ίδιος ο Ρήγας.

Τη μουσική και τη συνολική καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν οι δημιουργοί του έργου Λίνος Κόκοτος και Φώντας Λάδης.Το πολυθέαμα είναι μια δημιουργία της εταιρείας «Μνήμες» με τη συμβολή της εταιρείας «Ενέργειες Τέχνης και Πολιτισμού».
Η πρόσβαση στον χώρο γίνεται με τα λεωφορεία 420, 703, 820, 859 και τον προαστιακό (Π2Α), καθώς και τη γραμμή Μ1 του μετρό, σε συνδυασμό με το τρόλεϊ 20.
Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.πηγή