Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

"Είμαστε βέβαιοι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα σταθεί στο πλάι των ανθρώπων ..."


Αύριο, 9-9-2020, είναι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με πρώτο θέμα τη δυσοσμία στην περιοχή Δραπετσώνας, Ευγένειας, Χαραυγής και όχι μόνο (εδώ)! 
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χ.Βρεττάκος, με δήλωση που δημοσίευσε τονίζει και θυμίζει τα αυτονόητα στους συμβούλους του περιφερειακού συμβουλίου.
Μακάρι οι σύμβουλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ομόφωνα με την απόφαση τους να βρεθούν στο πλευρό των δημοτών της βαριάς πληττόμενης περιοχής μας. 
Δυστυχώς η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και έτσι δεν υπάρχει ευκαιρία να βρεθούν εκεί δημότες, ώστε να καταθέσουν την αγωνία τους και να να νιώσουν από μια άλλη πλευρά οι παρευρισκόμενοι το μέγεθος του προβλήματος. Ο Δήμαρχος είναι αισιόδοξος! Αναμένουμε τα καλά νέα!
 
Η δήλωση Βρεττάκου Χ.:<Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου μας για την προώθηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό της πόλης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 3.30 μ.μ. τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με πρώτο θέμα ενημέρωσης και συζήτησης το πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή των Λιπασμάτων.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι Περιφερειακό Συμβούλιο θα σταθεί, με την απόφασή του, στο πλάι των ανθρώπων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που δοκιμάζονται εδώ και χρόνια από το μεγάλο πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή. Επίσης, θα λάβει υπόψη τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, που εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται για μια πόλη καθαρή, χωρίς ρύπανση, για μια πόλη ανθρώπινη.

Είμαστε σίγουροι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, καθώς και την επιστημονική κοινότητα και τις σχετικές μετρήσεις του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου, που αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης που υπάρχει στην περιοχή, καθώς και τις πηγές προέλευσής της. 
Με την αυριανή του απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα στηρίξει έμπρακτα τη νομοθετική πρωτοβουλία του Δήμου για την άμεση μετεγκατάσταση της Oil one και της Lafarge, καθώς και για το ξήλωμα των καζανιών των ΕΛΠΕ.>