Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Συζήτηση για τα σχολεία ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι!

Οι δημοτικοί  σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ζήτησαν και επιμένουν να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο
για τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων. Με ανακοίνωση τους ζητούν να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα και όχι μόνο, για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία των σχολείων και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Παρακάτω η  ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας :
 
<Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 16/9/2020, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτήσαμε να γίνει άμεσα συζήτηση, έστω στο «και πέντε» από το άνοιγμα των σχολείων, εντός ημερήσιας διάταξης για τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων της πόλης μας.

Είναι υποχρέωση της Δημοτικής αρχής, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας και κατ’ επέκταση όλων μας, να βάλει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ενημερώσει τους Συλλόγους εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας, ΕΛΜΕ), την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία των σχολικών καθαριστριών. 
Να ενημερώσει για τον σχεδιασμό που ισχυρίζεται ότι έχει - τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει, ούτε στην πράξη αποδεικνύεται – να αναφέρει όλα τα δεδομένα (σχολεία, αριθμός μαθητών ανά τάξη, προσωπικό καθαριότητας, αριθμός αιθουσών ή χώρων εντός και εκτός σχολείων προς αξιοποίηση για αποφυγή του συγχρωτισμού κλπ).
Το γεγονός ότι δεν το έκανε έγκαιρα, αποτελεί με την σειρά του δείγμα της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνει δίπλα στην Κυβέρνηση για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου μας. Μόλις 3 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα έγιναν ήδη ορατά σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας, εντατικοποίηση και καθυστέρηση στη διανομή μασκών, γαντιών, ΜΑΠ, για τις καθαρίστριες, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται χρήματα από το ταμείο των λειτουργικών εξόδων για να καλυφτούν αυτές οι ανάγκες. 
Αποκαλυπτική για την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού και της Δημοτικής Αρχής, είναι και η περίπτωση του κρούσματος που εμφανίστηκε σε γυμνάσιο της πόλης. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ ανέφεραν πως δεν χρειάζεται να παρθεί κανένα απολύτως μέτρο στο σχολείο παρ’ όλο που το κρούσμα πήγε σε αυτό και ήρθε σε επαφή με μαθητές και καθηγητές.
Η διεύθυνση του σχολείου ανέφερε πως το μόνο που θα γινόταν ήταν για καθαρά ψυχολογικούς… λόγους – όπως δήλωσε- μια απολύμανση από συνεργείο του Δήμου (που φυσικά από μόνη της δεν αρκεί αν δεν γίνει ιχνηλάτηση του κρούσματος, τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και συνολικά όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της επιστημονικής κοινότητας). 
Όμως ακόμα και αυτή η απολύμανση με ευθύνη του δήμου, έγινε σχεδόν 48 ώρες μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος και ενώ είχαν μεσολαβήσει 2 ημέρες κανονικής λειτουργίας του σχολείου, κάτι που δικαιολογημένα εξόργισε γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Απαιτούμε άμεσα, ορισμό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα παραπάνω, με την παρουσία των συλλόγων εκπαιδευτικών, των γονιών, των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, μαζικών φορέων της πόλης, ώστε να γίνει πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση στα σχολεία και να απαιτηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αρφαράς Γιώργος, Καλαμαράς Γιώργος, Καραγιαννίδης Παναγιώτης>