Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Στο αρχείο η δικογραφία για τη ρύπανση στη Δραπετσώνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παν Διαλινάκη, επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης Δημοτών Κερατσινίου Δραπετσώνας, ο εισαγγελέας Πειραιά, ζήτησε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί μετά τα δημοσιεύματα για μόλυνση του περιβάλλοντος και κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας από τις έντονες οσμές στην Δραπετσώνα και τις γύρω περιοχές. Δυστυχώς, δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή!

Η ανακοίνωση του κ. Διαλινάκη Π. :<ΣΤΟ ΑΡΧΕΊΟ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ OIL ONE.
Ο Εισαγγελέας Πειραιά, κ. Γεώργιος Νούλης, ζήτησε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί μετά τα δημοσιεύματα για μόλυνση του περιβάλλοντος και κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας από τις έντονες οσμές στην Δραπετσώνα και τις γύρω περιοχές.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "ΒΉΜΑ", έκρινε !!!! ότι «δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις προς άσκησης ποινικής δίωξης […] καθώς δεν εντοπίστηκε σύνδεση της οχληρής περιβαλλοντικής κατάστασης […] με τη λειτουργία της τοπικής μονάδας αποθήκευσης – διακίνησης καυσίμων και επεξεργασίας αποβλήτων της εταιρείας “OIL ONE μον. ΑΒΕΕ”».
Μάλιστα θεωρεί ότι η αιτία βρίσκεται στην συσσώρευση διαφόρων ρυπογόνων πηγών στην ευρύτερη περιοχή (εμπορικός και επιβατικός λιμένας, ναυπηγικές και επισκευαστικές δραστηριότητες πλοίων, τα έργα επέκτασης του λιμανιού που αναμοχλεύουν τα επιβαρυμένα σε μέταλλα θαλάσσια ιζήματα, οι εγκαταστάσεις της Ψυττάλειας κ.λπ.), που σε συνδυασμό με τη γεωμορφολογία της περιοχής, την άτακτη υπερδόμηση και το μέτωπο σε κλειστό κόλπο «δημιουργούν την περιοδική δυσοσμία στην περιοχή και όχι η λειτουργία της ως άνω ελεγχθείσας μονάδας».
Είναι αξιοπερίεργο πώς κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα πριν ακόμα τα τελικά αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγει ο Δημόκριτος με μετρήσεις και επιστημονικές αναλύσεις.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης για την άδεια απόρριψης λυμάτων στη θάλασσα.>
 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα εδώ