Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Κινητοποίηση από το πουθενά στήθηκε στην οδό Βοσπόρου, όταν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προσπάθησε να στήσει, στις 10 Αυγούστου(!), κεραία σε πολυκατοικία απέναντι από τα σχολεία της Χαραυγής
(13ο & 21ο).
Αμέσως, μόλις ειδοποιήθηκε, έφτασε στο σημείο ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων των σχολείων και κάτοικοι της περιοχής που κινητοποιήθηκαν από τον εξωραϊστικό σύλλογο Χαραυγής!
Η κεραία δεν στήθηκε λόγω των αντιδράσεων του κόσμου, το θέμα βέβαια εκκρεμεί, μιας και η σχετική νομοθεσία δεν είναι απόλυτα απαγορευτική για κεραίες δίπλα σε σχολεία.

Τελικά μια εβδομάδα αργότερα στις 18 Αυγούστου, στις 6.30 το πρωί, η κεραία με τη μορφή καπνοδόχου από τζάκι (!) στήθηκε παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που βρέθηκαν εκεί!

Το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι, οι τοπικοί φορείς (Εξωραϊστικός σύλλογος Χαραυγής, σύλλογοι γονέων) και ο δήμος δεν αποδέχονται τη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας δέκα μέτρα από σχολείο της πόλης. Για το θέμα υπάρχει κινητικότητα, ήδη ετοιμάζεται παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου και διερευνώνται οι νομικές δυνατότητες για προσφυγή στη δικαιοσύνη!

 (εδώ) Απόφαση 346/2018, απόφασή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

 Παρακάτω η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας για το θέμα!

 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ 
Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ;

Νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η COSMOTE στην προκειμένη περίπτωση, να βρίσκει κάποιο πρόθυμο συνδημότη μας και να στήνει κεραία δίπλα σε Δημοτικό σχολείο.

Νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε το επίσημο κράτος σε ρόλο απλού παρατηρητή και συλλέκτη εγγράφων να αδειοδοτεί αυτή την εγκατάσταση.Νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην έχει κανένα λόγο και αρμοδιότητα, ούτε καν να ενημερώνεται πλέον για το που θα τοποθετηθούν κεραίες.
Είναι ηθικό όμως να ζούμε σε μια χώρα που στο όνομα της προόδου και της εξέλιξης και των αναγκών 0 & 21Ο)των εταιρειών δεν παίρνει υπόψη της τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων ;

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι υπέρ της τεχνολογίας και της προόδου και το έχουν αποδείξει. Όσο όμως οι εταιρείες δεν αναγνωρίζουν ότι οι κάτοικοι της πόλης υπομένουν ένα σωρό ταλαιπωρίες (τεράστια πίλαρ στα πεζοδρόμια, μπαλωμένοι δρόμοι εξαιτίας των οπτικών ινών) και τους αντιμετωπίζουν χωρίς σεβασμό, θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί τη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα από σχολείο της πόλης. Με όλους τους τρόπους θα το αποτρέψει.  ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΏΝΑΣ  πηγή
 
 
 
Ακόμα διαβάστε:
Ακτινοβολία Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας: Επιπτώσεις υγείας, νομοθεσία, τρόποι προστασίας(εδώ)