Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Χ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: "Οι μάσκες δεν θα είναι στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου"

Σε δημοσίευμα της Αυγής του Σαββάτου, 4 δήμαρχοι μιλούν για την πολιτική επιλογή του υπουργού Εσωτερικών να κάνει κεντρικό διαγωνισμό 6,2 εκατ. ευρώ λίγες μέρες προτού ανοίξουν τα σχολεία για την προμήθεια μασκών για τους μαθητές.
 Οι δήμαρχοι τονίζουν ότι από την πρόσκληση προς τους προμηθευτές, που συνέταξε η ΚΕΔΕ, δεν προκύπτει ότι η διενέργεια διαγωνισμού και παράδοσης των μασκών για τα σχολεία θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου...

Μεταξύ των δημάρχων των οποίων φιλοξενούνται οι δηλώσεις είναι και ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος!

Οι δηλώσεις του Χρ. Βρεττάκος: <ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: "Οι μάσκες δεν θα είναι στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου"

«Με τη διενέργεια του κεντρικού διαγωνισμού που το ΥΠΕΣ επέλεξε να αναθέσει στην ΚΕΔΕ»
«Κι εμείς ακυρώσαμε τον διαγωνισμό για τις μάσκες, επειδή δεν υπάρχει και οικονομικό περίσσευμα στο ταμείο του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας λόγω των έκτακτων δαπανών που προέκυψαν από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού» λέει με την ίδια αγωνία ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. «Ο κορωνοϊός τσάκισε τα ταμεία των δήμων διότι έχουμε πολύ λιγότερα έσοδα» τονίζει.

«Παρ’ όλα αυτά, επειδή ξέρω τις ανάγκες των σχολείων, καθότι επί χρόνια εκπαιδευτικός, εδώ και δύο μήνες ασχοληθήκαμε με το ενδεχόμενο να αναγκαστούμε να προμηθευτούμε μάσκες. Οπότε αναζητήσαμε τις βιοτεχνίες, πήραμε τιμές, δείγματα, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως την ανάγκη προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας από την πανδημία του κορωνοϊού» υπογραμμίζει.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη διενέργεια κεντρικού διαγωνισμού, που το υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε να αναθέσει στην ΚΕΔΕ, οι μάσκες δεν θα είναι στα σχολεία την 7η Σεπτεμβρίου» επισημαίνει με αγωνία και προσθέτει:
 «Κανείς δεν ξέρει τι ποιότητας μάσκες θα είναι». «Και το οξύμωρο είναι ότι θα μπορούσε εγκαίρως να γίνει ανάθεση στις μικρές βιοτεχνίες προκειμένου να ενισχυθούν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία» τονίζει...> το δημοσίευμα εδώ