Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Κατατέθηκε η προσφυγή!


Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας με σύντομη ανακοίνωση του ενημερώνει ότι κατατέθηκε σήμερα 26-08-2020 η προσφυγή κατά της απόφασης για την τροποποίηση της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) της εταιρείας Oil One. 
Είναι πολυσέλιδο, νομικό κείμενο με πλήθος επιχειρημάτων που στηρίζουν το αίτημα του δήμου και κατ΄επέκταση των κατοίκων της περιοχής κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης για την ακύρωση της! Ευελπιστούμε...
 
 
Η ανακοίνωση του Δήμου: 
Κατατέθηκε σήμερα 26 Αυγούστου, η προσφυγή του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας κατά της απόφασης για την τροποποίηση της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) της εταιρείας Oil One.
Με την απόφαση του ΥΠΕΝ δημιουργείται μεγαλύτερη ανησυχία στους κατοίκους για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στην πόλη μας αφού η εταιρεία έχει πλέον τη δυνατότητα να διοχετεύσει στη θάλασσα σε «έκτακτες περιπτώσεις» τα απόβλητά της, ενώ μέχρι τώρα είχε την υποχρέωση να τα διοχετεύει μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ για επεξεργασία στην Ψυττάλεια και μάλιστα με την προϋπόθεση συγκεκριμένων ορίων.
Το ερώτημα που τίθεται για τον υπουργό είναι απλό: «Θα είναι με τους κατοίκους και την πόλη ή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα;»
 
Η πολυσέλιδη προσφυγή του Δήμου, 28 σελίδες,  εδώ