Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Μέτρα για στήριξη της τοπικής οικονομίας

 Μέτρα για στήριξη και οικονομική ενίσχυση των Επαγγελματιών της πόλης μας, οι οποίοι  αναγκαστικά στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, προτείνει και ζητάει με ανακοίνωση του ο Π.Καμάς, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "δεκάδες Δήμοι, σε όλη τη χώρα παίρνουν μέτρα οικονομικής Ενίσχυσης των Επαγγελματιών της και στήριξης του πληθυσμού τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούν να αναφερθούν είναι τα Χανιά, ο Ασπρόπυργος, η Αλεξανδρούπολη, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ο Δήμος Νεάπολης Συκεών. Οπότε, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, δεν μπορεί να μείνει απαθής στη διαμορφούμενη κατάσταση".
Η παρέμβαση του κ. Καμά είναι σημαντική, το θέμα είναι τεράστιο! Η τοπική αυτοδιοίκηση αυτό το διάστημα σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τον εαυτό της, αλλά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν με κλειστά καταστήματα και μηδενικές εισπράξεις!

Σίγουρα σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είτε γίνει "δια περιφοράς", είτε με τηλεδιάσκεψη το θέμα θα συζητηθεί και θα παρθούν αποφάσεις.
 Ήδη, η ΚΕΔΕ (εδώ) και πολλοί δήμοι ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου. Στόχος οι δήμοι να συνεχίσουν να να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ετοιμότητα στο ίδιο υψηλό επίπεδο ! 

 Τα μέτρα που προτείνονται από την δημοτική κίνηση "Αλλάζουμε" για στήριξη των επαγγελματιών και της τοπικής κοινωνίας είναι:
Για την στήριξη της τοπικής Οικονομίας :
  • Απαλλαγή των Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων της πόλης μας, των Επαγγελματιών που αναγκαστικά ή υποχρεωτικά διέκοψαν τη λειτουργία τους, από τα ανταποδοτικά τέλη, για όσο διάστημα εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας. Μέχρι τέλος του χρόνου μειωμένα Δημοτικά Τέλη
  • Απαλλαγή όσων επαγγελματιών ή Επιχειρήσεων έχουν μισθώσει Δημοτικά Ακίνητα από το Μίσθωμα για όσο διάστημα υποχρεωτικά δεν λειτουργούν.
  • Απαλλαγή για όσο Διαρκεί η κρίση, από τα τέλη παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων.
  • Για τη Στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων :
  • Οργάνωση Ενός Δικτύου με τους Ιατρούς της πόλης μας ώστε όλοι να δέχονται αυτές τις κρίσιμες ώρες τις πρώτες βοήθειες και να αξιολογούνται όσα περιστατικά υπάρχουν
  • Με την Εθελοντική συμμετοχή ψυχολόγων, λειτουργία γραμμής ψυχολογικής στήριξης των πολιτών.
  • Διεύρυνση του αριθμού των Συμπολιτών μας που στηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας, ώστε κανείς, και κυρίως κανένα παιδί, να μην νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί αυτή τη δύσκολη ώρα.
  • Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των Εργαζομένων του Δήμου μας, για την προσπάθειά τους, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα. Σε αυτούς που Μένουν Έξω, για να είμαστε εμείς σπίτι ασφαλείς.
  • Εμείς διαθέτουμε τις δυνάμεις μας, αλλά και την εθελοντική μας εργασία όπου χρειαστεί απαραίτητο, για να υποστηρίξουμε ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας μας.
  • Εμείς διαθέτουμε τις δυνάμεις μας, και την εθελοντική μας εργασία για να στηρίξουμε ένα σχέδιο στήριξης της πόλης μας. Ολόκληρη η ανακοίνωση (εδώ)