Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

30 φωτογραφίες κοριτσιών που πηγαίνουν στο σχολείο απ΄όλο τον κόσμο

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: 30 συγκλονιστικές φωτογραφίες κοριτσιών που πηγαίνουν στο σχολείο απ΄όλο τον κόσμο
Κάθε παιδί αξίζει μια ευκαιρία στην εκπαίδευση, αλλά δυστυχώς τα νέα κορίτσια και οι γυναίκες - το ήμισυ του πληθυσμού - σπάνια έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα αγόρια στην μάθηση, την μελέτη και την επιτυχία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, 65
εκατομμύρια κορίτσια δεν πηγαίνουν στο σχολείο και από τα 774 εκατομμύρια άτομα που είναι αναλφάβητοι σε όλο τον κόσμο, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες
Υπάρχουν 33 εκατομμύρια λιγότερα κορίτσια στο δημοτικό σχολείο από αγόρια. Και η εκπαίδευση σώσει πραγματικά ζωές: Αν κάθε γυναίκα σε ολόκληρη την υφήλιο είχε πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι θάνατοι από την παιδική ηλικία θα μειώνονταν κατά το ήμισυ.
Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η HuffPost συγκέντρωσε 30 φωτογραφίες κοριτσιών που πηγαίνουν στο σχολείο απ΄όλο τον κόσμο.


 
Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν κορίτσια όλων των ηλικιών από τη Ινδία, την Κίνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Συρία και το Πακιστάν και είναι απόδειξη ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το φύλο τους.
 Όλες οι φωτογραφίες (εδώ)