Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Δυτικό Μέτωπο: "Την επόμενη φορά να είμαστε χιλιάδες!"

Μετά τη μαζική παρουσία εκατοντάδων κατοίκων στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε 15 ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη 18-03-2020.  
 Το θέμα απασχολεί και την ευρύτερη περιοχή Πειραιά μετά την εξαγγελία του κ. Πατούλη για εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΣχιΣτό, με δυνατότητα θερμικής επεξεργασίας (καύση επεξεργασμένων απορριμμάτων)! 
Ήδη φορείς και ο Δήμος  Κερατσινίου Δραπετσώνας δημοσιεύουν ανακοινώσεις και εκδίδουν έντυπα και γνωστοποιώντας σε όλους την αντίθεση τους στη λειτουργία εργοστασίου στο ΣχιΣτό!
Παρακάτω για τη διαχείριση απορριμμάτων:
α. η ανακοίνωση του "Δυτικού Μετώπου"υντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας).
β. η παρέμβαση του Νικ. Σακούτη στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων και τα σχέδια της Περιφέρειας.


Αναλυτική ανακοίνωση από το "Δυτικό Μέτωπο":
Η μαζική και δυναμική παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της Δυτικής Αθήνας – Αττικής -και όχι μόνο- στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 4ης Μαρτίου 2020, υποχρέωσε τον απόντα περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, να αναδιπλωθεί και να «διαμηνύσει» ότι δέχεται να γίνει ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στις 18/3/2020, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
Ο κ. Πατούλης νόμιζε, μάλλον, πως μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει -παρακάμπτοντας ακόμη και το ίδιο το περιφερειακό συμβούλιο-, διοργανώνοντας επικοινωνιακές φιέστες (σαν την πρόσφατη στο Ζάππειο) μπροστά σε στημένο ακροατήριο, να «τρέχει» ανενόχλητος τους διαγωνισμούς για νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή και για την επέκταση του ΕΜΑΚ (300.000 τόνους/έτος), να καταργεί τρεις από τις έξι -έστω στα χαρτιά- περιφερειακές μονάδες επεξεργασίας, στη θέση τους να εξαγγέλλει μια νέα θηριώδη μονάδα επεξεργασίας και καύσης στη Φυλή (550.000 τόνους/έτος), να αυξάνει τη δυναμικότητα (250.000 τόνους/έτος) και να εισάγει την καύση και στη μονάδα του Σχιστού, να επαναφέρει τις ΣΔΙΤ, να νομιμοποιεί την ιδιωτικοποίηση και στη συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων, να εγκαθιστά νέα εργολαβικά συμφέροντα στον τομέα της ανακύκλωσης με το «έτσι θέλω» και να κλείνει τη συζήτηση για τους αναγκαίους νέους ΧΥΤΥ στην Αττική, καταδικάζοντας τη Φυλή σε αιώνιο σκουπιδότοπο ολόκληρης της περιφέρειας.

Η κυβέρνηση, ο κ. Πατούλης, οι συνεργάτες του, αλλά και οι «συνοδοιπόροι» του στο περιφερειακό συμβούλιο, θα πρέπει να κατάλαβαν πως δεν μπορούν, πλέον, να κάνουν ό,τι θέλουν γιατί θα αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου, που με τις πολιτικές τους τον καταδικάζουν να ζει όλη του τη ζωή δίπλα σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο. Οι εκατοντάδες πολίτες, που βρέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο, πέτυχαν μια μεγάλη νίκη με ισχυρό συμβολισμό. Απέδειξαν πως έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν όλα τα καταστροφικά σχέδια του κ. Πατούλη και της κυβέρνησης.

Στις δυο εβδομάδες που μένουν μέχρι τη συνεδρίαση της 18ης/3/2020 πρέπει να σημάνει γενικός συναγερμός στη Δυτική Αθήνα - Αττική. Να μη μείνει ούτε ένας κάτοικος χωρίς να ενημερωθεί για την σημασία που έχει η παρουσία μας σε αυτήν την κρίσιμη συζήτηση. Μέσα κι έξω από το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να βρεθούν χιλιάδες κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας- Αττικής και να απαιτήσουν να σταματήσουν αμέσως οι διαγωνισμοί για τη νέα χωματερή και την επέκταση του ΕΜΑΚ, να ακυρωθούν τα σχέδια για το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας και καύσης στη Φυλή, να κλείσει άμεσα και οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής.
Την Τετάρτη 4/3, αποδείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κρατάμε τις τύχες μας στα χέρια μας και γι αυτό δεν πρέπει να περιοριστούμε σε ρόλο θεατών. Στις 18/3, αν είμαστε χιλιάδες, είναι βέβαιο πως δε θα τολμήσουν να ζητήσουν από το περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει τα καταστροφικά τους σχέδια. Ας είμαστε όλοι/ες εκεί!
5.3.2020
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας  oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο


Η τοποθέτηση του Νίκου Σακούτη, δημοτικού συμβούλου από το δήμο Πετρούπολης και εκπροσώπου του Δυτικού μετώπου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων και τα σχέδια της Περιφέρειας.