Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Διακόπηκε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου! Συζήτηση μόνο για τα σκουπίδια την Τετάρτη 18-3-2020

Η  κινητοποίηση σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή, τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στην Αν. Αττική, τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και την καύση απορριμμάτων, αλλά και ενάντια στην ΜΠΕ της COSCO και την επέκταση του λιμανιού ήταν πολύ μεγάλη.
 Κάτω από την πίεση πλήθους φορέων και πολιτών, κυρίως της Δυτικής Αθήνας - Αττικής, οι οποίοι ζητούσαν να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων εκτός ημερησίας διάταξης οι εκπρόσωποι της παράταξης του κ. Πατούλη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.  
Στο τέλος έγινε γνωστό ότι την Τετάρτη 18-3-2020 θα γίνει συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα πρέπει να είναι εκεί!  


Νίκος Μπελαβίλας - Πειραιάς για όλους ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΨΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΟΛΠ

Όσοι βρεθήκαμε απόψε στην καθυστερημένη εδώ και δύο μήνες, αλλά επιτέλους προγραμματισμένη, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με θέμα τη διαβόητη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ΟΛΠ βιώσαμε ένα επικό μάθημα management.
Οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους», οι εκπρόσωποι οργανώσεων, επαγγελματικών φορέων, συλλογικοτήτων πολιτών ήταν εκεί μεταφέροντας τα ομόφωνα ψηφίσματα της αυτοδιοίκησης με τις σοβαρότατες ενστάσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των λιμενικών έργων. 

Εκεί και οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με τις εισηγήσεις τους. Αναμένοντας την έναρξη της συζήτησης για την έγκριση ή όχι της ΜΠΕ. Ο μόνος που απουσίαζε ήταν ο κύριος Πατούλης.
Αφού εξαντλήθηκαν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα, το προεδρείο ανακοίνωσε στο κατάμεστο αμφιθέατρο ότι η συνεδρίαση ματαιώνεται! Οι ψήφοι δεν έβγαιναν. Για τη ΜΠΕ του ΟΛΠ θα άναβε κόκκινο φως.
 Έτσι ο κύριος Περιφερειάρχης, με δήθεν αφορμή τις διαμαρτυρίες για τα σκουπίδια που πάλι φορτώνονται στη Φυλή και τον Πειραιά, οι οποίες όμως είχαν λήξει μισή ώρα νωρίτερα και ενώ οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποχωρήσει, ακύρωσε τη συνεδρίαση. Δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα πραγματικού management. Δηλαδή, αν η πραγματικότητα δεν μας ταιριάζει, τόσο το χειρότερο για αυτήν.
Εμείς θα περιμένουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά και υπομονή, την επόμενη συνεδρίαση. Ίσως όμως και αυτή να ματαιωθεί λόγω του κορωνοϊού.#pireas4all

Η ανακοίνωση της περιφέρειας για το θέμα αναφέρει:
Γ. Πατούλης: «Δεν θα επιτρέψουμε την “μπαχαλοποίηση” της Περιφέρειας Αττικής - Η οχλοκρατία δεν θα περάσει»
Με απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση του ανώτερου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας.
Η διακοπή προκλήθηκε από την απρεπή κι αντιδημοκρατική συμπεριφορά μιας ομάδας μεταφερόμενων με πούλμαν από διάφορες γειτονιές της Αττικής, «μπαχαλάκηδων», οι οποίοι προσήλθαν στη συνεδρίαση με μοναδικό σκοπό να επιβάλλουν βίαια τις απόψεις τους και να εμποδίσουν την ομαλή συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Οι συγκεκριμένοι ταραξίες, που προέρχονται από συγκεκριμένο κομματικό χώρο, προσήλθαν στη συνεδρίαση μετά από πρόσκληση που απηύθυνε δημόσια στο πρωτοσέλιδό της κομματική εφημερίδα της Αριστεράς. Για μια ακόμη φορά, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν, ασχημονήσαν σε βάρος αιρετών μελών του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, προσπαθώντας να επιβάλλουν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Παρά τη δημόσια δέσμευση της Διοίκησης ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα συζητηθεί ως μοναδικό θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σε δέκα πέντε μέρες από σήμερα, εκείνοι επέμειναν να παραβιαστεί η ημερήσια διάταξη. Και συνέχισαν να προπηλακίζουν φραστικά τους συμβούλους της πλειοψηφίας, με την ανοχή και τη στήριξη ελάχιστων αιρετών μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, που προέρχονταν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Μπροστά σε αυτή την ντροπιαστική για τη Δημοκρατία κατάσταση, η παράταξη της πλειοψηφίας αποφάσισε να αποχωρήσει από το Συμβούλιο και να διακοπεί η συνεδρίαση.