Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και «κορονοϊός»

Σημαντική δραστηριότητα είχε τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας με ενέργειες και αποφάσεις, οι οποίες έχουν σχέση με την πανδημία του κορονοϊού και το σύνθημα "Μένουμε σπίτι". Οι τελευταίες ανακοινώσεις αναφέρουν:
  • Κλείνουν τα δημοτικά πάρκα (Σελεπίτσαρι, Λιπάσματα, Πρέσσοφ) το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου.
  • Δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και χρειάζονται να συνταγογραφήσουν ή να αγοράσουν φάρμακα ή να προμηθευτούν τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, μπορούν από την Παρασκευή 20 Μαρτίου, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Δήμου 213 20 74 656 και 213 2074 657. Η υπηρεσία του Δήμου θα αξιολογεί τα αίτηματα και θα δίνει άμεσα την απαραίτητη βοήθεια.
  • Εκτάκτως κλειστές θα είναι αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας και επομένως και όσες πραγματοποιούνται στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Από Δευτέρα, στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί, με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.
  • Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, πρόγραμμα απολυμάνσεων στους κάδους απορριμμάτων της πόλης και στους χώρους που αυτοί βρίσκονται, καθώς και στις στάσεις.
  • Οδηγίες για τα απορρίμματα: "Τα απορρίμματα να μεταφέρονται στους κάδους από το σπίτι τις βραδινές ώρες, να τοποθετούνται μέσα στους κάδους, οι κάδοι να παραμένουν κλειστοί! Αποφεύγουμε αυτό το διάστημα να κλαδεύουμε και να βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους".

Μια ιδέα:  

Καλό είναι ο δήμος να εκτυπώσει κάποιο φυλλάδιο και να το μοιράσει σε όλα τα σπίτια. Το φυλλάδιο μπορεί να  περιλαμβάνει οδηγίες για μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊο, τις ανακοινώσεις ενημέρωσης για χρηστικά θέματα, αλλά και τα μέτρα «αστυνομικού τύπου». Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ενημέρωση και θα τους είναι χρήσιμο!
Εναλλακτικά οι ανακοινώσεις για να περάσουν στο ευρύ κοινό μπορούν να γίνουν με αυτοκίνητα και ντουντούκες, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον την προεκλογική περίοδο. 

ΥΓ. Ακόμα,  θα μπορούσε να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για τον χώρο των  Λιπασμάτων. Ένα δίωρο τις πρωινές ώρες ο χώρος να είναι ανοικτός, π.χ. 7.00π.μ. έως και 9.00π.μ. για περπάτημα ή άθληση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, όπως άλλωστε επιτρέπεται, μέχρι σήμερα στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. "Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δυο άτομα τηρώντας την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου". 


Δείτε ακόμα:
Σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Εδώ