Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μοντέρνοι καιροί... καταλήψεις!

Σε κατάληψη της εισόδου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, στη Λεωφόρο Σαλαμίνος και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, προχώρησαν το πρωί κάτοικοι και φορείς του δήμου, αντιδρώντας στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 
Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, είπε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και τόνισε ότι ο δήμος αναμένει τη διευκρινιστική εγκύλιο του υπουργείου Οικονομικών για να δει ποιές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορά η εξαίρεση από τη διακοπή του ρεύματος. πηγή

Τρίτη 1-2-11: Αντιπροσωπεία φορέων και του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας με επικεφαλή τον Δήμαρχο της πόλης πραγματοποίησαν ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κατάληψη έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ, με σκοπό να εκφράσουν την ΑΝΤΙΘΕΣΗ τους στα σχέδια της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε», για την δημιουργία του μεγαλύτερου CAR TERMINAL στην Ευρώπη, στην περιοχή του Λιμένα του Ηρακλέους, καθώς και την τσιμεντοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δυτικού Πειραιά. πηγή                      Ερώτηση: Σήμερα το CAR TERMINAL λειτουργεί;

Φωτογραφία από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Κερατσίνι.  Εκεί δεν έγινε κατάληψη της εξέδρας των επισήμων, αλλά χρησιμοποιήθηκε το ίδιο πανό ή παρόμοιο. 
Για να διαβαστεί καλύτερα το μήνυμα που δεν φαίνεται ολόκληρο στην πρώτη φωτογραφία,  ξαναδημοσιεύουμε την εικόνα, γιατί ως γνωστόν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις!


Παρακάτω ένα απόσπασμα από το Βlog του Γ. Τσιρίδη για το "χαράτσι" και την κατάληψη!
<... Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο κόσμος για άλλα καίγεται αυτόν τον καιρό, όμως αυτά τα άλλα κανείς δεν μπορεί να του τα λύσει, ούτε καν οΛουκάς Τζανής που σήμερα από το πρωί βρίσκεται στη ΔΕΗ και κάνει κατάληψη για να μην πληρωθούν τα «χαράτσια». (Δεν κάνω τον “ξύπνιο”, αν ήμουν κι εγώ στην επιτροπή που αποφάσισε την κατάληψη το ίδιο θα έλεγα) 
Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι: Όσο οι 255 της Βουλής στηρίζουν το πρόγραμμα που θα μας δώσει την 6η δόση και θα μας κρατήσει στο ευρώ, οι περικοπές θα συνεχίζονται για να βγει ο προϋπολογισμός του 2013 πλεονασματικός, επομένως τα χαράτσια θα εισπράττονται. Αν, τώρα, η ΔΕΗ δεν καταφέρει να τα εισπράξει λόγω Τζανή, λόγω Φωτόπουλου ή λόγω οποιουδήποτε άλλου λόγου, τότε θα έρθει ένα διάταγμα που θα κόβει τα αντίστοιχα ποσά από τους δημόσιους υπαλλήλους ή θα στέλνει περισσότερους από αυτούς σε εφεδρεία! Επομένως οι κινητοποιήσεις αυτές, αν και συμπαθείς στην κοινή γνώμη, ουσιαστικά δεν λύνουν τίποτα και απλά προσπαθούν να μεταθέσουν το βάρος από τους ώμους του ενός φουκαρά (εμποράκου, εργάτη, μικροεπιχειρηματία, ιδιωτικού υπαλλήλου) στους ώμους του άλλου φουκαρά (δημόσιου υπαλλήλου, συνταξιούχου, μισθωτού κλπ). Αυτά αν πιστεύεις ότι η χώρα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της και να μείνει στη δραχμή. Αλλιώς κάνεις αντίσταση και στη ΔΕΗ και παντού προσπαθώντας να βοηθήσεις ώστε το σύστημα να καταρρεύσει μια ώρα αρχύτερα.
Μόνη λύση αυτή που λέει το ΚΚΕ: Έξω από την ΕΕ ώστε ο πλούτος που υπάρχει να εθνικοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν (εκτός των άλλων) και οι συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή! Αν διαφωνεί κανείς με αυτόν τον δρόμο, και ταυτόχρονα διαφωνεί και με τον δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου (μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη για να μη φτάσουμε στη δραχμή), τότε με γεια του και χαρά του τα μυαλά του!!!>