Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Ανάγκα και οι θεοί πείθονται";

Μετά από πολλές ώρες, μετά από γινάτια και απίστευτες "παιδικές ζαβολιές", συμφώνησαν "οι συμφοιτητές", ποιος είπε πρώτος και τι, και τελικά αποφάσισαν να συνεργαστούν... 

Ουσιαστικά συμφώνησαν κάτω από την πίεση των "κακών" και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν λύσεις, να κάνουν συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. 
 Ξέχασαν τις "λευκές επιταγές", ξέχασαν τους "αδιαπραγμάτευτους όρους" και συμφώνησαν. Συμφώνησαν στο πλαίσιο και στο βίο της νέας περιπέτειας. Ο "βίος" θα κρατήσει τόσο, όσο να κανονιστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας του Οκτωβρίου! Σίγουρα όχι 6 εβδομάδες, μπορεί λιγότερο από 3 μήνες... αλλά μπορεί και παραπάνω!
Άντε να γευτούμε και το άλλο μείγμα, γιατί η εφαρμογή της συμφωνίας προϋποθέτει και μέτρα, αν π.χ. αποτύχουν οι στόχοι του προηγούμενου προγράμματος(!), το οποίο είναι προϋπόθεση  για το επόμενο βήμα. Περιμένουμε από τα απλά!, πάταξη της φοροδιαφυγής, ανάπτυξη, αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης κ.λπ.
Ελπίζουμε αύριο να μην αρχίσει πάλι η φαγωμάρα, ποιος είπε τι και ποιος είχε την καλύτερη ιδέα... 
Κερδίσαμε λίγο χρόνο! Σίγουρα έρχονται δύσκολες μέρες, αλλά περιμένουμε και κάτι να αλλάξει(;) για όλους μας, τουλάχιστον να αναπνεύσουμε λίγο... 
Περιμένουμε και τους διαφωνούντες, να παρουσιάσουν επιτέλους μια ολοκληρωμένη αντίθετη πρόταση, μια πρόταση με αρχή, μέση και τέλος, που θα πείσει την κοινωνία, θα γίνει αίτημα της και θα δείχνει φως ...έστω στο βάθος!  Μια πρόταση ελπίδας για τις αναμετρήσεις που έρχονται...
Αύριο λοιπόν, άλλη μέρα! 

Υ.Γ.1 Κρατάμε ότι η ατυχής "έμπνευση" για δημοψήφισμα: α) έβαλε στο παιχνίδι και άλλους β) μπορεί ο ένας να έβγαλε τον άλλον από το προσκήνιο, αλλά κατέθεσε κάτι πολύ σημαντικό, όλα "τα αντιμνημονιακά του όπλα"!
Υ.Γ.2 Η αρχική "ατυχής" επιλογή παλαιού πολιτικού για την θέση του πρωθυπουργού, έδειξε ότι κανένας δεν ήθελε πολιτικό, αλλά και τους ξαναέβαλε όλους προ των ευθυνών και συμμετέχουν πλέον με καλύτερους όρους, έδειξε ακόμα ότι οι ιδεολογικές διαφορές μπορούν να υπάρχουν, αλλά προέχει η σωτηρία της χώρας και επιπλέον, ανεξαρτήτως επιτυχίας ή μη της νέας κατάστασης,  έχει δρομολογηθεί το τέλος του παλαιού πολιτικού συστήματος.