Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας»


Ημερίδα με θέμα: «Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16:00 μ.μ στο Πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης, διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή του ιστορικού γεγονότος με αφορμή την επετειακή ημερομηνία: «Σεπτέμβριος 2020: 2.500 χρόνια μετά» και εντάσσεται όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και έχει αναφορά σε όλους τους παραθαλάσσιους Δήμους του Πειραιά.

Ελπίζουμε να έχει προσκληθεί στην ημερίδα και ο Δήμος Σαλαμίνας, ο οποίος διοργανώνει αντίστοιχες δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα για το ιστορικό γεγονός, "Δίκτυο πόλεων που συμμετείχαν στην ναυμαχία της Σαλαμίνας" και να μην υπάρξει κάποια καινούργια αναταραχή  όπως  με το γειτονικό Δήμο Νίκαιας - Ρέντη, τότε με τις πινακίδες για το "Κατράκειο".
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αναδείξουν επιμέρους πλευρές της μέγιστης σημασίας της ναυμαχία της Σαλαμίνας, της σημαντικότερης ναυτικής επιχείρησης της αρχαιότητας, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση όχι μόνο της Ελλάδας και του πολιτισμού της, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα.