Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/11/2011 πηγή

    Σε κοινή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και της Εφορευτικής Επιτροπής που είχε οριστεί για την συγκέντρωση υποψηφιοτήτων και την διεκπεραίωση των διαδικασιών διαδοχής μετά την παραίτηση του Αλέκου Χρυσού, αποφασίστηκε ως νέος επικεφαλής ο Ζαχαρίας Ζούπης. Ο Ζαχαρίας Ζούπης, συγκέντρωσε εξ αρχής την προτίμηση των περισσοτέρων στελεχών της Κίνησης, ως η πιο ενδεδειγμένη λύση για να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του 2014. Η οριστική επικύρωση θα γίνει επίσημα σε Ολομέλεια της Κίνησης, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, 2011, στις 7.00. μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αντώνης Σαμαράκης”.

   Της ανάδειξης του Ζαχαρία Ζούπη είχε προηγηθεί η παραίτηση του Αλέκου Χρυσού, ο οποίος τόσο σε συναντήσεις της Κίνησης, όσο και με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία του στοχεύει στην ανανέωση της Κίνησης, όπως και ότι θα παραμείνει Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας. Έχει τονίσει δε επανειλημμένως και έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το νέο επικεφαλής.

  Ο Ζαχαρίας Ζούπης, επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας. Εκλέγεται από το 1990 Δημοτικός Σύμβουλος και έχει διατελέσει επτά χρόνια Αντιδήμαρχος Κερατσινίου, δύο χρόνια Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Κερατσινίου, δύο χρόνια πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Αθλητικού Οργανισμού Κερατσινίου.
Έχει διατελέσει επίσης, τέσσερα χρόνια Γενικός Γραμματείας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Πρόκειται επομένως για άτομο, με μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση στα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα είναι ευρύτερα γνωστός για την πολιτική του δραστηριότητα, τις προσπάθειες του για την ανανέωση της πολιτικής ζωής, την εκδοτική και συγγραφική του δραστηριότητα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά.

Αμέσως μετά την σύσκεψη και την ανάδειξη του στην θέση του επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ο Ζαχαρίας Ζούπης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
“Είναι τιμή μου που προτάθηκα να διαδεχθώ στην θέση του επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ένα στέλεχος της Αυτοδιοίκησης σαν τον Αλέκο Χρυσό, με αναγνωρισμένο έργο ως Δήμαρχος Δραπετσώνας, ένα στέλεχος με εντιμότητα και προσφορά. Θέλω να σημειώσω εξ αρχής ότι έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου και των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσω θετικά. Προκλήσεων που πηγάζουν από τη δύσκολη κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά συγκυρία και την αγωνία των πολιτών για το μέλλον. Προκλήσεων που πηγάζουν από την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης απαράδεκτων αντιλήψεων και πρακτικών, πρωτοφανών και διαλυτικών φαινομένων του Δήμου από τη δημοτική αρχή Τζανή και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Προκλήσεων τέλος, που πηγάζουν από την ανάγκη ανασύνταξης και πιο αποφασιστικής παρουσίας και παρέμβασης στη κοινωνία των δυνάμεων της  «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», που καλείται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις.

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ  Με πίστη στις δυνάμεις μας. Με κάλεσμα συμπόρευσης όλων των δυνάμεων που πονάνε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ανεξαρτήτως που βρίσκονται σήμερα ιδεολογικά, πολιτικά και αυτοδιοικητικά. Με αγάπη για την πόλη μας και πεποίθηση ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Με ανοικτό πνεύμα και μοναδική σημαία μας τα συμφέροντα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Η Ολομέλεια της 21ης Νοεμβρίου θα είναι αφετηρία της προσπάθειας μας που μπαίνει σε νέα φάση. ”