Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ..."


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την "Αναγέννηση"22-11-2011

 Σκληρή κριτική του νέου επικεφαλής της «Αναγέννησης» Ζαχαρία Ζούπη και κάλεσμα σε δυνάμεις συμπόρευσης από όλο το πολιτικό και αυτοδιοικητικό φάσμα!

Με το σύνθημα «Διαλύουν το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ας τους σταματήσουμε»  ο νέος επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση», Ζαχαρίας Ζούπης,  τη Δευτέρα 21-11-2011 στο Δημοτικό θέατρο «Α. Σαμαράκης», ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε με ενότητα, συλλογικότητα, ευρύ πνεύμα και αποφασιστικότητα να  αντιμετωπίσουν τα συνεχόμενα προβλήματα και τα φθοροποιά φαινόμενα που προκύπτουν από τη θητεία της διοίκηση Τζανή.
Στην πρώτη ομιλία του ως επικεφαλής της κίνησης ο Ζαχαρίας Ζούπης, μετά το τέλος της διαδικασίας και την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των μελών της κίνησης για την ανάδειξη του σε επικεφαλής της κίνησης, αφού ευχαρίστησε τον Αλ. Χρυσό για την απόφαση τους να δώσει χώρο σε νέα στελέχη, έκανε σκληρή κριτική στα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής αρχής. Αναφέρθηκε με στοιχεία σε δραστηριότητες του Δήμου που καταρρέουν λόγω της προχειρότητας, της ανευθυνότητας, της αλαζονείας των ανθρώπων που διοικούν το Δήμο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις τεράστιες ευθύνες του Δημάρχου Λ. Τζανή.

Υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς, ούτε έχει ανάγκη από δήθεν «σωτήρες», μαθητευόμενους μάγους και επικοινωνιακά κόλπα. Έχει ανάγκη από ανθρώπους που γνωρίζουν, ζουν και μάχονται με συνέπεια επί δεκαετίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα των δημοτών και του Δήμου. Πολίτες που γνωρίζουν καλά τις ευαίσθητες πτυχές της διοίκησης ενός μεγάλου οργανισμού όπως είναι ο νέος Καλλικρατικός Δήμος μας, επισημαίνοντας ότι η μακρόχρονη και έντονη δημοτική δράση των στελεχών της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση» και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα των δημοτών και του Δήμου, αποτελούν την εγγύηση για το μέλλον του Δήμου.

Τέλος απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε πολίτες με γνώση και αποφασιστικότητα οι οποίοι αγαπούν την πόλη τους και δήλωσε ότι τέτοιους ανθρώπους αναζητεί. Ενεργούς πολίτες με όρεξη και πάθος να πλαισιώσουν τα παλιά στελέχη της «Αναγέννησης» και να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια συμπαγή ομάδα, ώστε να δημιουργήσουν μια δυνατή Δημοτική Κίνηση η οποία θα διεκδικήσει και θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. Μια Δημοτική Κίνηση η οποία θα έχει οργανωτική αυτονομία, θα συνεργάζεται με ευρύτερες δυνάμεις, μαζικούς φορείς, κινήματα πολιτών της πόλης, θα είναι ανοιχτή στους πολίτες, θα αναδεικνύει θέματα και θα στηρίζεται στα συλλογικά της όργανα.



Ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής της Δημοτικής της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση», Ζαχαρίας Ζούπης  δεσμεύτηκε για σκληρή δουλειά, για καθημερινή παρέμβαση στην κοινωνία, για δημοκρατική λειτουργία της κίνησης και  τόνισε ότι η Δημοτική Κίνηση με την εμπειρία, τη γνώση, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των στελεχών που διαθέτει, αποτελεί ΕΓΓΥΗΣΗ και ίσως τη μοναδική ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.


Στο τέλος της διαδικασίας έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση του νέου επικεφαλής για τη συντονιστική επιτροπή της κίνησης. πηγή