Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Σε μαζική κινητοποίηση στο δημαρχείο προχώρησαν χτες το πρωί οι γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, απαιτώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη φιλοξενία όλων των παιδιών της πόλης και των ανέργων. Παράλληλα, κατήγγειλαν τα υπέρογκα τροφεία που έχουν επιβληθεί και την κακή ποιότητα κρέατος που παρέχεται. Στο πλευρό τους ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας Ηλίας Πατίδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Κερατσινίου Γιώργος Φλουτσάκος και εκπρόσωποι του γυναικείου συλλόγου «Η στοργή του Παιδιού» (μέλος της ΟΓΕ).

Από σήμερα η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών της πόλης βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα καθώς λήγουν οι (δίμηνες) συμβάσεις 40 εργαζομένων. Η Δημοτική Αρχή (στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στήριξη από ΣΥΝ και ΔΗΜ.ΑΡ.) σχεδιάζει να προσλάβει στους παιδικούς σταθμούς 20 εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις, που πρόκειται να έρθουν το ...2012. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι πρόκειται να βγουν στην εφεδρεία.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι Παιδικοί Σταθμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αλλά και, όπως τονίστηκε, είναι αντιπαιδαγωγικό για τα παιδιά να αλλάζει διαρκώς το προσωπικό. Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της δραστικής μείωσης του εισοδήματος, αυξάνονται καθημερινά οι αιτήσεις από τους γονείς στη Νομική Υπηρεσία για μείωση των τροφείων και ήδη έχουν φτάσει τις 50.

Η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, στη συνάντηση που είχε με τους γονείς, αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά επικαλούμενη το νομικό καθεστώς που επικρατεί, περιορίστηκε σε προσωρινές λύσεις με συμβασιούχους, που σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα παρατείνει την ίδια κατάσταση.
Ο Ηλ. Πατίδης κάλεσε τους γονείς να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική των περικοπών, να παλέψουν για τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν παιδικών σταθμών, να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά του δήμου και των ανέργων, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. πηγή