Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Σκληρή πολιτική πόκα με δανεικά λεφτά


Εδώ και αρκετούς μήνες στην Ελλάδα εκτυλίσσεται ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι πόκας -χωρίς όρια πονταρίσματος- μεταξύ κυρίως του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι δύο πάλαι ποτέ φίλοι και συμφοιτητές, που όμως εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς χώρους, ανεβάζουν συνεχώς το ποτ. Κάθε χτύπημα του ενός έχει και μία ρελάνς από τον άλλο.
Και φτάσαμε στο σημείο όπου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου να ποντάρει τα ρέστα του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε «τα βλέπω».
Στη μέση βρίσκονται ως θεατές, τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι εταίροι μας που παρακολουθούν με απορία την... τιτανομαχία.
Δεν καταλαβαίνουν ποιο θα είναι το πραγματικό έπαθλο. Αν είναι η καρέκλα του πρωθυπουργού αυτής της χώρας αυτό, εκτός από τους ίδιους και τους φίλους τους δεν ενδιαφέρει ουσιαστικά κανέναν άλλο.
Φυσικά, εκ της θεσμικής τους θέσεως επηρεάζουν τόσο τις τύχες του ελληνικού λαού και λόγω της παγκοσμιοποίησης την οικονομία όλης της Γης.
Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να κερδίσει ή μπορεί, όπως όλα δείχνουν, να χάσει.
Ο κ. Σαμαράς όμως πρέπει να γνωρίζει πως ότι κι αν κερδίσει είναι πρόσκαιρο και χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.
Γιατί δυστυχώς, τόσο τα λεφτά όσο και η τσόχα είναι δανεικά.
Ο δε τζόγος εμπεριέχει έτσι κι αλλιώς μέσα του τον τυχοδιωκτισμό.  πηγή