Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

1ο ΓΕΛ Κερατσινίου: "...οδηγείται το σχολείο μας σε οικονομική δυσπραγία και δυσλειτουργία."

1ο ΓΕΛ Κερατσινίου: Υπέρογκη αύξηση του Λογαριασμού ΔΕΗ και πρόβλημα λειτουργίας σχολείου

Με έγγραφό του το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
· Από την υπέρογκη αύξηση του λογαριασμού της ΔΕΗ κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οδηγείται το σχολείο μας σε οικονομική δυσπραγία και δυσλειτουργία.
· Για όλη την προηγούμενη χρονιά το συνολικό κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) μαζί με τις υπόλοιπες χρεώσεις κυμαίνονταν μηνιαίως μεταξύ 500€ έως 700€ και για το έτος 2021 καταβάλαμε στη ΔΕΗ το ποσό των 6.489,60€, στο 1/3 των συνολικών εξόδων του σχολείου.
· Ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το 2022 (από τον Ιανουάριο-και τον Μάρτιο) υπερδιπλασιάστηκε, χωρίς να τροποποιηθεί σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος.
· Τα έξοδα του σχολείου για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος φτάνουν στο 75% των εξόδων του, με κίνδυνο, εάν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή να μη μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη το  υπ. αρ. 41/30-3-2022 έγγραφο του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου, το κατέθεσε ως αναφορά προς τους Υπουργούς: Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας απαντήσεις για τις άμεσες ενέργειες που προτίθενται να προβούν, ώστε να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των σχολικών μονάδων, οι οποίοι καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της κρατικής επιχορήγησής τους.
ΘΕΜΑ: «Σε οικονομική κατάρρευση τα σχολεία της Β΄ Πειραιά, εξαιτίας των υπέρογκων αυξήσεων στο ρεύμα».