Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Τricoin στα Τρίκαλα


Έρχεται το Τricoin στα Τρίκαλα: Τι μπορεί να κάνει κάποιος με το «ψηφιακό νόμισμα» της πόλης

Για το νέο «ψηφιακό νόμισμα» των Τρικάλων, το Tricoin μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ πρόκειται για ένα «νόμισμα» επιβράβευσης των πολιτών που συμμετέχουν σε δράσεις σχετικές με στόχους του Δήμου.

Στην ουσία, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, θα είναι ο τρόπος μέτρησης της εμπιστοσύνης και της σχέσης του πολίτη με την πόλη. «Κατά πόσο ανακυκλώνει, κατά πόσο ενημερώνει για τα προβλήματα της πόλης, κατά πόσο συμμετέχει σε προγράμματα ευεξίας» σημείωσε διευκρινίζοντας, πως τα προγράμματα αυτά έχουν κοινό στόχο, μεταξύ άλλων, να το περπατούν οι κάτοικοι περισσότερο.
Ως προς τον τρόπο εξαργύρωσης των Tricoin, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι θα υπάρξουν, μεταξύ άλλων, προσφορές στην τοπική αγορά, ενώ θα πραγματοποιούνται εκπτώσεις και στην ελεγχόμενη στάθμευση.
Oι μονάδες που θα συγκεντρώνονται μέσα από το Tricoin θα είναι ανταλλάξιμες για αγορά υπηρεσιών που υλοποιούνται στον Δήμο:
  • Ελεγχόμενη στάθμευση, εισιτήρια εκδηλώσεων
  • Δημιουργία «Κοινωνικού GIS» «Χάρτης» της κοινωνικής κατάστασης των πολιτών, ειδικά ευπαθών ομάδων, για ανάλυση και γεωχωρική αποτύπωση.
  • Σύστημα μέτρησης ευεξίας των πολιτών και της πόλης
  • Καταγραφή και μέτρηση άσκησης, ηλεκτροπαραγωγά ποδήλατα, έξυπνες ζυγαριές, εξατομίκευση εφαρμογής για αθλούμενους/ες πολίτες με προσωποποιημένες συμβουλές άσκησης και διατροφής σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα.