Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Δύο φωτογραφίες ...χίλιες λέξεις(*2)!

Δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα "φωτίζουν" την καθημερινότητα της πόλης. Η μία δημοσιεύτηκε από τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και μία από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "αλλάζουμε" κ. Π.Καμά!

Η πρώτη δείχνει την παρέμβαση του Δήμου για την αισθητική αναβάθμιση κάποιων παρτεριών και η δεύτερη την εγκατάλειψη των ξύλινων καρεκλών του θερινού κινηματογράφου.

Η πρώτη φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε και στις 22 Οκτωβρίου, δείχνει μια καλή προσπάθεια και ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα δείχνει τη μεγάλη γύμνια στις δράσεις του δήμου για το πράσινο στην πόλη. 
Αντί να προβάλλονται οι νέες πράσινες γωνιές που δημιουργήθηκαν στην πόλη, προβάλλονται τα αυτονόητα. Η συντήρηση του πρασίνου, ο καλλωπισμός παρτεριών, οι καθαρισμοί χώρων, κλπ. Γενικώς προβάλλονται και ανακυκλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δράσεις που η δημοτική αρχή, η κάθε δημοτική αρχή  είναι υποχρεωμένη να κάνει και για τα οποία εισπράττει και τέλη. Έλεος!

Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει τη "μοναξιά"  ενός θερινού κινηματογράφου ...και την εγκατάλειψη(;) 
Ο θερινός κινηματογράφος "Μ. Καραγιάννη" έκλεισε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Από τότε μέχρι και σήμερα, μέσα Δεκεμβρίου, οι ξύλινες καρέκλες παραμένουν στη θέση τους και μάλιστα έχει χορταριάσει ο χώρος από τις βροχές του φθινοπώρου! Σίγουρα το επόμενο καλοκαίρι θα χρειαστεί να αντικατασταθούν! 
Και οι δύο φωτογραφίες, άτυπα, βάζουν στη συζήτηση το ίδιο θέμα: έτσι, "χωρίς σχέδιο" !

Η ανάρτηση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προχωρώντας σε μια καινοτόμα δράση, πραγματοποίησε τους φθινοπωρινούς μήνες παρεμβάσεις εδαφοκάλυψης με φλοιό πεύκου σε παρτέρια των οδών: Ελ. Βενιζέλου, Έβρου, Λ. Σαλαμίνος και στην νησίδα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση των χώρων αυτών.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το σύνολο των παρεμβάσεων που πραγματοποίησαν τα συνεργεία του Δήμου.

Η ανάρτηση του Παντ. Καμά:
Η φωτογραφία είναι σημερινή.
Οι ξύλινες καρέκλες, του θερινού Κινηματογράφου, του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στην Ευγένεια " Μάρθα Καραγιάννη", είναι εκτεθειμένες, αυτή την εποχή στα καιρικά φαινόμενα.
Δεν γνωρίζω, αν θεωρούμε ότι μας περισσεύουν τα χρήματα. Όπως και ο τελευταίος Δημότης αντιλαμβάνεται, αυτές το καλοκαίρι, θα είναι άχρηστες, και θα χρήζουν αντικατάστασης.
Δεν μου προκαλείται λοιπόν καμία έκπληξη, πως το 2019, η Δημοτική Επιχείρηση, ενώ αυξήθηκε σε σχέση με το 2018, εντυπωσιακά ο κύκλος εργασιών της, από την κερδοφορία, πέρασε στο έλλειμμα.
Τα ελλείμματα, όμως, τα πληρώνει ο Λαός της πόλης μας.
Τα πληρώνει με τα ακριβά Δημοτικά Τέλη.
Τα πληρώνει με την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του Δήμου.
Μπορούμε να έχουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, αλλαγής της κατάστασης στην πόλη μας ΑΝ : α. Έχουμε Όραμα και Σχέδιο β. Κάνουμε Οικονομίες Κλίμακας γ. Οργανώνουμε Διαγωνιστικές Διαδικασίες για το σύνολο των δαπανών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. δ. Εκσυγχρονίσουμε τις δομές και τις Λειτουργίες μας.
Κάθε μέρα που περνά, γίνεται αντιληπτό, και από το τελευταίο πολίτη, ότι η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, βλάπτει σοβαρά τη τσέπη του #keratsini_Drapetsona_αllazoume, #Pantelis_Kamas,